Megtámadott minket egy kutya, ilyenkor mi a teendő?
Mentünk az utcán, a kutyám teljesen nyugodt volt de ugatták és az egyik kutya kiszaladt a nyitott kapun és nekiment, közben az én bokámat is megharapta. Mire a gazdája leszedte itthon észrevettem hogy az egyik lábát nyalja és egy helyen piros és nincs szőre, gondolom kitépte a másik, viszont a szőre itt ott véres de nem találtam komolyabb sérülést.
Nekem kell mennem valahova? Mert szerencsére nem okozott nyílt sebet a kutya, viszont fájdogál, a bőrömet épp hogy felsértette egy helyen.
Ugyan már, hiába a paprikaspré, ha kiront a kutya az utcára, és rögtön az ember lábára megy, ráadásul az illető kutyáját is megtámadja, akkor már régen nincs idő spré után kutatni a táskában.
Egyébként a legegyszerűbb az lenne, ha elmennél a gazdához, és megnéznéd a kutya oltási könyvét. Balhézni felesleges, de a könyvet biztosan megmutatják.
5.-nek.
1. A spray hasznos. Tapasztalatból mondom,hogy életveszélyes leszedni egy agresszív,nagy testű ebet a másikról kézzel-lábbal.
2. NEM TÁSKÁBAN KELL HORDANI! Zsebben,övön,pórázon!
3. Halk,nem csődíti oda az embereket,zsarukat és az agresszív gazdik ellen is hatékony.
Menj vissza a kutya gazdájához, és normális hangnemben mondd el neki, hogy szeretnéd elkérni a kutya oltási könyvét, mert téged és a kutyádat is megharapott, és az orvosi ellátáshoz ez szükséges. Ellenkező esetben téged lehet, hogy be kell oltatni veszettség ellen, a kutyát pedig karantén alá helyezni.
Amúgy ha a te kutyádnak volt érvényes oltása, akkor nincs gond, fertőtlenítővel és antibiotikummal megoldható a dolog. A lényeg inkább az lenne, hogy a tisztelt gazda érezze, hogy igenis van következménye, hogy a kutyája megharapott valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!