Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Friskies Junior contra Royal...

Friskies Junior contra Royal Canin Puppy?

Figyelt kérdés

Elismert szibériai husky tenyésztő ismerősömnél látogatóban voltam.

Magam is tenyésztő vagyok, így a táplálási dolgokkal tisztában vagyok az alomnevelésnél, de meglepő dolgot tapasztaltam.

Ismerősöm bevallotta, hogy az aktuális almot nem a megszokott Royal Canin tápon neveli, hanem Friskies Junioron, az új fajtán, mert harmad annyiba kerül, és sajnos nincs pénzre másra.

Viszont a meglepő, hogy a kölykök sokkalta szebbek, nagyobbak, csontosabbak, szebb szőrűbbek, mint az előző, Royalon nevelt almok, még az állatorvos szerint is! Sok ember csodájukra jár, és más tenyésztő is vásárolt ebből az alomból kiskutyát (most 4 hónaposak), ő is tartott vissza, és megfogadta, hogy ezt a tápot fogja továbbra is használni.

Vajon más fajtáknál is ez lehet a hatása? A következő almomnál én is kipróbálom ezt, az teljesen más fajta (havanese).

2010. febr. 17. 13:48
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Ő még azért nincs azon a szinten, hogy ilyen táppal etessen!

A helyi szervezetünkben lévő egyik eléggé híres tenyésztő, aki ráadásként 2x aranykoszorús, meg Penny Marketes Morzsi táppal eteti az állományt, a kölyköket meg Pennys macskatáppal... Ja és 200000Ft tőle egy kölyök...

2010. febr. 18. 12:39
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
A gazdi meg majd foghatja a fejét, hogy allergiás lett a 200000-es kutya....azért ez gusztustalan. A vevőnek biztosan nem dicsekszik vele.... Sok olyat hallottam már hogy a sokkoszorús mestertenyésztőtől elhoztak kölyköt márkás kölyökcsomaggal, a kicsi meg f...tt tőle mint az ágyú, mert túl erős volt neki a sz.r után.
2010. febr. 18. 12:54
 23/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Tegnap 08:47-es!

Szerinted én nem tudom,hogy az állatos boltban mit lehet kapni?

Mutass nekem olyan állatos boltot ahol 80Ft-ért kapsz színhúst esetleg egy kis szalonnával,ilyesmivel!Ebből napi 7-8 kilót megesznek. A farhát pont a duplájába kerül és ugyanannyit megennének belőle.

Tudom hogy nem a legideálisabb(pont a sótartalma miatt),de nagyon szeretik a kutyák és iszonyatosan jól néznek ki tőle. Még a leggebébb is,akit eddig nem bírtam felhizlalni.

Ez a lehetőség sajnos hamarosan megszűnik,de amíg van addig kihasználom.

2010. febr. 19. 10:45
 24/24 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha megmondod, melyik elismert tenyésztő, megfejtem a titkot.

Nem ismerek huskyst, aki Royal Caninnal etet. Olyat meg főleg nem, aki ezek után a hulladékra esküszik.

De van tippem az aktuális alomra.

2010. febr. 21. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!