Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Friskies Junior contra Royal...

Friskies Junior contra Royal Canin Puppy?

Figyelt kérdés

Elismert szibériai husky tenyésztő ismerősömnél látogatóban voltam.

Magam is tenyésztő vagyok, így a táplálási dolgokkal tisztában vagyok az alomnevelésnél, de meglepő dolgot tapasztaltam.

Ismerősöm bevallotta, hogy az aktuális almot nem a megszokott Royal Canin tápon neveli, hanem Friskies Junioron, az új fajtán, mert harmad annyiba kerül, és sajnos nincs pénzre másra.

Viszont a meglepő, hogy a kölykök sokkalta szebbek, nagyobbak, csontosabbak, szebb szőrűbbek, mint az előző, Royalon nevelt almok, még az állatorvos szerint is! Sok ember csodájukra jár, és más tenyésztő is vásárolt ebből az alomból kiskutyát (most 4 hónaposak), ő is tartott vissza, és megfogadta, hogy ezt a tápot fogja továbbra is használni.

Vajon más fajtáknál is ez lehet a hatása? A következő almomnál én is kipróbálom ezt, az teljesen más fajta (havanese).

2010. febr. 17. 13:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
68%
Lehet hogy most szépek, de azért arra is kellene figyelni hogy egészségesek is legyenek szerintem. Én egyik tápot sem etetem a kettő közül, tapasztalatom nincs, de nem gondolom, hogy hosszú távon jó megoldás lenne ez a táp. Épp kölyökkorban a legfontosabb hogy mindent megkapjon, később, 1 éves kor után lehet spórolni ha szükséges. Megmondom őszintén, nem hiszem hogy az a "tenyésztő" azért etet Friskiessel, mert annál nincs jobb.... szerintem anyagi okai vannak. Egyébként már hatalmas a választék jó minőségű, középkategóriás, nem túl drága tápokból.... Pl. ott a Dog Chow Junior bárányos, azt sokan dícsérik....és bárhol beszerezhető.
2010. febr. 17. 15:27
 12/24 anonim ***** válasza:
59%
A felfújódás:nézz meg egy hízlalt disznót.Igazi izomzat semmi,hús van rajta,látszatra jól néz ki,de semmi más.
2010. febr. 17. 15:56
 13/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:
51%

Milyen az az igazi izomzat?

A hús egyenlő az izommal. Ne kezd el itt félrevezetni az amúgy is anatómiából tökhülyéket légyszives.

2010. febr. 17. 15:58
 14/24 anonim ***** válasza:
78%
Régen az én kutyám is ilyen "minőségű" tápot evett (Darling). Eleinte nem is látszott rajta, hogy gond lesz ebből, szép volt a szőre jó a kondija és imádta. Aztán 7-8 éves korában kezdtek előjönni a problémák: allergia, leromlott immunrendszer, romló kondició - és mivel a sok-sok orvosi kivizsgálás semmilyen betegséget nem mutatott, arra jutottunk, hogy mindez a korábbi rossz kaja eredménye. Sűrgősen válltottam, sajnos a szuperprémiumot nem tudom megfizetni de arra mindenképp odafigyelek hogy semmilyen színezék, tartósitó vegyszer és melléktermék ne legyen a kajájában - meg is van az eredménye sokat javult az állapota. Ma már sosem adnék ilyen tápot a kutyámnak!
2010. febr. 17. 16:07
 15/24 A kérdező kommentje:

A tenyésztő eléggé elismert, mindig törzskönyvezi a kölyköket, a hobbi célúakat is (azokat ivartalanítási kötelezettséggel önköltségen adja oda), nem is volt az etetéssel sem semmi gond addig, amíg a munkahelyéről ki nem csapták, ugyanis nem főállású kutyatenyésztő, a fedeztetés akkorra meg már megvolt...

Az én minőségi kölykeimet nem szívesen cseszném el, na meg a havanese nem termel be annyit, mint egy husky kölyök, nála ugyanis 7-es alom ebből a tápból 3 hónapig (mivel hamarabb nem is adja oda őket) 8 zsákot evett meg.

2010. febr. 17. 18:25
 16/24 anonim ***** válasza:
61%
Tehát ez a valódi ok....gondoltam.... Hát ez van, csak akkor ne R.C. árba adja a Frieskiesen nevelt kölyköket....
2010. febr. 17. 19:20
 17/24 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom hogy ezzel érdemes-e rontani a presztizsét....ha ez egyszer egy tenyésztőről elterjed.....
2010. febr. 17. 19:22
 18/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:
63%

El sem tudjátok képzelni ,hogy egyes tenyésztők mivel etetnek!

Ismerek én is olyat aki 1300euróért árulja a kölyköket,de az épp üresen álló szukáit Tesco táppal eteti,akkor hol tartunk?

Én pl. közép ill. alsó kategóriás táppal etetek+ felvágottal(tarja,sonka,párizsi,téliszalámi,kolbász és hasonló nyalánkságok) és puffasztott extrudált kukoricával. Lehet leköpdösni,de a kutyáim végre valahára majd ki csattannak olyan jó húsban vannak.A szuperprémiumtól nem néztek ki így.

2010. febr. 17. 19:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja vannak itt érdekes dolgok,főleg a "hires" tenyésztőknél..Én igen drágán vettem egy csivavát,rádásul nem is Magyarországon a tenyésztő Lidl-ben kapható macskatáppal etetett.
2010. febr. 17. 21:15
 20/24 anonim ***** válasza:
66%

Elvárná az ember hogy ha ennyi pénzt kiad egy kutyáért, az normális kaját kapjon! Gondolom a tenyésztő úgy van vele, hogy ez a pár hét nem számít, mindegy mit kap, majd az új gazdi megveszi neki amit akar....

Fentebb említett kommentre válaszolva: a felvágottak helyett vegyél inkább húst és főzd meg nekik. A levével még a tápot is leöntheted. Állateledelboltban olcsón lehet kapni fagyasztott húsféléket (farhát, mellnyesedék, darálékok) Olcsóbb és egészségesebb az általad említetteknél( nincs benne fűszer, só, aroma, színező, ízfokozó)Csak tipp.

2010. febr. 18. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!