Hogyan vegyük elejét annak, hogy ez újból elő forduljon?
Van egy szép 5 hónapos labrador keverék kutyánk. Szemben kisebbségiek laknak sajnos. Egy ideje kóstolgatják a kutyát, valahogy folyton a ház előtt lebzselnek és ha megyünk fütyülgetnek neki, stb.
Nos a gond, azon kívül, hogy megzavarhatnak egy jelzést, az, hogy a kutya néha kibújik a kerítésen (igyekszünk visszafoltozoni) főleg, ha elmegyünk és ott hagyjuk.
Nos valakik (nem láttuk kik) de "valakik" lelopták róla a nyakörvet... de arra értünk haza, hogy a kutya a telken van. Valószínűleg kimászott.
A nyakörv amúgy nem zavarta.
Nos hogy tudom annak elejét venni, hogy gyanús alakok odahívják magukhoz? Jó, hogy nem ölték meg.
Hát válassz akkor, vagy bezárod a biztonságot nyújtó házba a kutyát vagy kint hagyod mert "nem gyerek", aztán imádkozhatsz hogy unatkozó feka-palánták ne lopják el vagy kínozzák meg...
A másik amit nem értek... Házőrzésre labrador kiskutya... Ez egy olyan elképzelés, mintha egy 14 éves néma gyerekből akarnál operaénekest nevelni. Egyrészt 5 hónaposan még túl fiatal, másrészt a labi családi kutya, nem pedig házőrző.
Egy kölyök labi keveréktől vársz ház őrzést :D pfff... de jót nevettem...
Szerintem egy tacskó jobban védi a portáját :D (persze tudjuk alkalmatlan lenne rá)
A labik egy csupaszív kutyák. Sose fogja megvédeni a házat. pláne nem egy kölyök,aki minden jött menttel elmenne.
Kicsit utána kellett volna olvasni a fajtáknak.
De a mai világban mindegy milyen méretű fajta kutyát használsz házőrzésre.Hiszen ki iktatják őket se perc alatt. Bedobnak egy mérgezett virslit és a kutya elpusztul. Ha meg akarjátok védeni akkor a lakásba bezárjátok. Vagy kennelbe,míg nem vagytok otthon. De mindenhonnan kibújik jó lenne megcsinálni rendesen a kerítést mindenhol!!
Ezek szerint mégis divat,ha ilyen zűrös szomszédok vannak.Gondolom,a nyugati részen sem ők az egyetlen ilyenek.
Meg kéne érteni,hogy a kutya nem riasztóberendezés,nem a ház tartozéka,hanem élő,érző lény.A házat még egy kaukázusi sem tudja megvédeni,fent leírták,miért.
Ha ott a nyugati részen nem divat,miért is kell házőrző kutya?
"Nyugati" országországrészben lakom. Az ismerettségi körünkbe mindenkinek kinti benti kutyája van és mindenkinek kertes háza. (Vannak kivételek pl Ms sznobék akiknek ugyan olyan kerti dísz volt a kutyuli mint a törpe..amíg nem önállósította magát és rendezett kertet)
1.: az érték amit őrizni kell nem az udvaron van hanem a házban és ott nagy meglepetést tud okozni egy betörőnek megfelelő oktatás mellett.
2.: egy jól lefárasztott kutya amíg nem vagyunk otthon örül, hogy fetrenghet és pihenhet mert tudja, hogy ha hazamegyünk akkor akció lesz.
3.: kutyát kinnt lehet hagyni kertbe. De nekem alap volt, hogy kapuszabály és ÉTELMEGTAGADÁS! Csak így máshogy soha. Találtam már kolbászdarabot az udvarba gyanús töltelékkel!!!! És az én kutyám nem csaholja a postást nem vicsorog a szomszéd gyerekre és nem szökdös. Tudom hogy ki volt..álltalad is említett családtípus. Ő idióta simán. Te meg hülye ha a lustaságod és a trehányságod miatt kell a kutyádnak elpusztulni.
Végy inkább kamerát köttesd be a rendőrségre 1 évi kutyatartás összege fedezi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!