Mit kell csinálni ha sétánál elszakad a póráz?
ha a kutya " csak " a póráz miatt van melletted, az gáz .
ha nyugodt vagy ,és a kutyád megkapta a megfelelő szocializálást, kicsit nevelgetted is , akkor elég csak rászólni. semmi para. ( tudod, nagyon könnyű póráz nélkül sétáltatni a kutyát, ha számára te vagy a világ közepe ). és nagyon nehéz , ha a kutya szerint te csak ember vagy. a forgalom, vagy idegen kutya ,esetleg macska . tök lényegtelen . ha a kutyád szófogadó, nyugodt,szocializált,és képes rád koncentrálni.
ez a komoly alapvető különbség a kutyások,és a kutyát tartók között :)
Gyakorolni kell vele a helyzetet én ezt szoktam tenni.
Ha pórázon sétálunk és pl. felszedem a végterméket letesz a pórázt a földre és leültetem: várj! kidobom a kutyagumit - pl. jelszóval és elsétálok a pár méterre lévő kukához.
Addig ott áll, vagy ül, amíg vissza nem térek hozzá.ű
És ezt lehet vele többször eljátszani, tehát ha pl. elszakad a póráz akkor az ilyen kutya automatikusan meg fog állni.
A flexi egy emberre, kutyára közveszélyes dolog én bizony betiltanám a használatát.
A póráz hossza 1 vagy 1,5 méternél - hétköznapi, normál esetben - a legideálisabb.
Egy yorki gazdi:)
A legelső amit illik tudni a kutyának az a behívás. Nem oviba kell bohóckodni ott nem lesz engedelmes csak a többi kutyával eszetlenkedik nem figyel rád! Te legyél a játszópajtása ne a másik kutya!
Te írtad h egy kutyát sétáltatóhoz ment oda.... Szerinted miêrt? Mert megszokják ha kutyát lát eszetlenkedhez az oviban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!