Aki mar használt 10-15 méteres pórázt, hogy csinálta ugy, hogy közbe nem akadt el benne a kutya?
Mert mikor vissuahivom a kutyát akkor annyira gyorsan nem tudok 15 méternyi pórázt hirtelen a kezemre "tekerni"
Ezt hogy lehet viszonylag könnyen megoldani?
A póráz a földön van. Amikor visszahívod, nem tekercselni kell, hanem egy ponton megfogod a pórázt, rántasz rajta egyet és újra elengeded.
Csak jelzést adsz a kutyának és nem bevontatod magadhoz. Ha a földön van a póráz, könnyebben átlépi a kutya, és amikor nincs alatta, akkor lehet rántani rajtani egyet.
A kutya mar visszajön magátol (neha egy picit "ra kell segiteni", hogy elinduljon, de utana jon)
De ahogy visszafut a poraz "kiengedve" marad es ahogy visszafut olyan gyorsan nem tudom fel tekerni
Miért kell feltekerni? Ha visszajön, akkor megint valahol megfogod egy helyen a pórázt, ahol közelebb van, és újra elengeded a kutyát.
A legtöbb embernél az a gond, hogy mindenáron a kezébe akarja tartani az egész pórázt. Igaz ez a normál hosszúságúra és a hosszúra is. Felesleges, Ha elmegy a póráz vége tőled messzebbre, max utána szaladsz és elkapod, ahol éred, vagy rálépsz. Igaz, némileg hajlonganod kell a póráz után, de ezt fogd fel jó kis deréktornának.
Én úgy csináltam hogy húzta maga után.
Behívás előtt "készültem fel" hogy tudjak finoman rántani szükség esetén. Amúgy meg csak húzta maga után.
Eleinte mikor sokat (nagyon sokat) kellett korrigálni a behívásnál akkor a kezemben volt végig, hátha megpattanna. De mikor behívtam nem tekertem fel, ugyanúgy átlépkedte mintha maga után húzná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!