Valaki használ/használt már valamilyen "láthatatlan kutyakerítést"? Tudna róla véleményt írni?
Most szeretnék venni és interneten nézegettem utána de nem sok tapasztalatot találtam.Nem azt kérdeztem hogy mennyi időt legyek a kutyával és hogy neveljem hanem véleményt szeretnék a láthatatlan kutyakerítésről!
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nálunk van ebőr. De nem elég üzembe helyezni, a kutyát meg kell tanítani rá, hogy hol vannak a határok, és mit jelent, ha csilingelni kezd a nyakörve. Miután rájön a kutya, hogy mit várunk tőle, elég jól működik. Kivéve, ha nagyon át akar menni rajta, mert akkor nem érdekli a fájdalom, max jajgat egyet, és megy tovább. Ilyen esemény lehet egy nagyon nem szeretett személy, macska, stb. Azért nem árt, ha a kutya látja a határokat, és nem kell emlékezetből tudnia meddig mehet el. Ez lehet egy sövény, kis karókkal is meg lehet jelölni, de bármi megfelel, ami jól látható a számára.
A mi kutyánk elég okos volt ahhoz, hogy rájöjjön, ha sokáig zenélteti a nyakörvét, az lemerül, és onnantól szabad az út. :-) Én inkább kiegészítő kerítésnek ajánlanám a valódi mellé. :-)
Szia!
köszönöm a választ :)
Esetleg tudnál linket küldeni a termékről ami nektek van?
Van kerítés és hát nem is szökős a kutya csak néha gondol egyet és akkor minden áron ki akar jutni.Persze csak akkor ha nem megyünk ki hozzá huzamosabb ideig(éjszaka)
Egyébként van foglalkoztatva a kutya, napi több órában csak hát kan és most van abban a korban amikor egy szuka tüzelése miatt a "hegyeket megmászná" :D
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!