Mit lehet tenni az ellen, hogy a kutyám mindent megegyen-megrágjon? Ehetetlen tárgyakat is lenyel, az utcán feleszik mindent, itthon is rágja a bútorokat. Próbálkoztunk erős fogkrémmel, erőspaprikával, borssal, de semmi nem használt.
Most kezd igazán rágni. Fogváltás után. Még javában alakul az állkapcsa, nőnek, erősödnek a fogai. Marha húsoscsont pl. Ha nem vagytok otthon, akkor elzárni olyan helyre, ahol nem csinál kárt. Vagy ketrec. A bőrolajat állítólag nem kedvelik. Egy színtelennel le lehet fújni a bútort.
A felszedéssel én bizony úgy csináltam, hogy kapott olyan erős jelzést a tiltásra, hogy azóta , ha rá is szagol valamire, egy fúj-ra otthagyja. Persze, kölyök az enyém is, így kell még a tiltó szó neki.
Ha lent felkap valamit, azonnal "FÚJ" elkapom, kiszedem a szájából amit rág és leszidom. Ez a módszer nem jött be, próbálkoztam jutalmazással, ha otthagyta, kapott jutalomfalatot, de aztán nagyon gyorsan megpróbálta felenni ismét, szóval ez is bukott. Bármit feleszik: fát, galambürüléket, kavicsot, rohadó eldobált ételt... Nem normális amit csinál, nem is a szagok érdeklik lent, hanem az hogy mit tudna megenni. Le is nyeli. 10 centis faágakat hányt ki két napja, mert a kutyafuttatón nem hagytam hogy rágja a fát, ezért mániákusan egyben nyelte le őket.
Mindig kap rágókát mielőtt elmennénk, de már attól is félek, marha íntól nemrég majdnem megfulladt, mert azt is mohón megpróbálta egyben lenyelni és a 25 centis szárított inat a légcsövéből húztam ki.
Amúgy okos, lerakom az ennivalóját és amíg nem szólok, nem eszik, be lehet hívni, tud trükköket, csak ezzel nem tudok mit kezdeni lassan...
Na, lehet majd piros kezecskéket nyomkodni.
Én bizony adtam jó erős orrost a kutyának, amikor fel akart valamit szedni a "fúj" mellé. Nem volt sok alkalom. Talán 3.
Az ilyesmi igen fontos dolog, hogy a tiltás erősebb legyen, mint a késztetés. Jutival, meg ejnyével az ilyesmi nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!