Mit kell csinálni ha sétánál elszakad a póráz?
Legjobb, ha már kicsi kortól határozottan tanítva van a behívás, hogy ilyenkor megbízhatóan vissza tudd hívni. Ez egy alapvető dolog, meg kell tanítani minél előbb.
Ha még nem tudja biztosan ezt a kutya, és mégis megtörténik a baj, akkor kedvesen hívogatva őt el kell szaladni tőle az ellenkező irányba. Esetleg leguggolni, és úgy hívogatni vidám, kedves hangon.
Nekem már lánc!nyakörv is szakadt el... Meg olyan is volt, hogy véletlenül nem a nyakörvre hanem a biléta gyenge kis karikájára kapcsoltam a karabinert és szétnyílt. Nem csináltam semmit, egyszerűen szóltam a kutyának, hogy várjon meg, de amúgy sem száguldott el sehova.
De azért egy normális felszerelés elég kevés eséllyel fog elszakadni. A flexi meg sz*r, nem azt kell használni.
Én is akasztottam már biléta karikájára pórázt. :)
El is szállt...
Amstaff, iskolától 3 m-re, áramlanak ki a gyerekek (köztük az enyém is).
Szerinted mekkora frászt kaptam? :)
Nagy vidáman, lelkesen, hangosan odakiáltottam: Dexter! Ide hozzám!
És rohant hozzám, hála az égnek.
Ha a kutyával eleget van foglalkozva, el van elégszer engedve és meg van tanítva a behívás, akkor nagy gond nem lehet.
Nekem nem elszakadt a póráz,hanem a kutya irányt váltott a zebránál és felakadt a póráz a korlátra .A lendülettől kirepült a kezemből a póráz ,a kutya pedig elindult az út test felé.
Szerencsére piros volt a lámpájuk,és szerencsére jól begyakoroltuk a behívást.
Egy hétig rémálmaim voltak.Mi lett volna ha elütik az autók??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!