Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi van akkor, ha sétáltatom a...

Mi van akkor, ha sétáltatom a yorki kiskutyámat, és rárohan egy pitbull és elharapja a torká, elvérzik a yorki és én ezért megölöm ezt a pitbullt. Akkor ugyanazt a büntetést kapom, mint a pitbull gazdája?

Figyelt kérdés

2015. márc. 15. 09:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ott helyben meg mindig nem ok, ha nem azért ölned meg, mert úgy gondolod, azzal elhárítod a támadást. Tehát, ha csak bosszúból, akkor jogilag te vagy a hibásan. Viszont... Minden oké? Csak mert egészen rémisztő ölesi szándék van benned.. Megjegyzem, nekem elég furcsa ez a megolok valamit, mint érzelmi reakció arra, ha elvesztesz valami fontosat...
2015. márc. 15. 15:31
 12/15 A kérdező kommentje:
Persze, minden oké, csak hallottam valami ilyesmi szitut, csak nem ölték meg a gyilkos kutyát:D
2015. márc. 15. 17:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Arra kíváncsi lennék, hogy ott helyben hirtelen mégis hogyan tudnád megölni más kutyáját? Mert puszta kézzel biztosan nem menne.... sőt jó eséllyel te kerülnél életveszélybe.
2015. márc. 16. 07:48
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
Ja és az sem mindegy,hogy a yorki előtte acsarogva provokálta-e a nagy kutyát, vagy csak simán nem csinált semmit a kiskutya. Mert ilyet ritkán látok. Inkább 99%-ban az a jellemző mifelénk, hogy sétál a nagy kutya egy hang nélkül a gazdája mellett, erre odarohan egy őrjöngő jorkika, akinek elborult az agya és neki akar rontani a nagykutyának. Na ilyenkor ráijeszt a nagykutya, de csak ráijeszt,hogy fogja be, erre még a jorki gazdika van felháborodva, és gyorsan ölbekapja kutyuliját, azt mormogva, hogy csúnya nagykutya. Nem ismerős a szitu sokaknak????
2015. márc. 16. 07:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem yorkim van. Barátságos, jól nevelt, nem őrjöng...viszont a nagytestű ugra-bugra kutyákat leugatja. Nem őrjöngve, amolyan fegyelmezési módon.

Ha viselkedik a kutya, akkor odaengedi magához és mehet a kulturált ismerkedés.

Vagy nagytestű ismeretlen kutya odajön és ő fülét-farkát behúzva megadja magát akkor jajgat a nagykutyás gazdi, hogy vigyázz, óvatosan mert fél a kiskutya és rángatja a saját kutyája pórázát...holott nem látja át, hogy a kistestű kutyám fölmérte a viszonyokat és tudja, hogy hogyan kell viselkednie...

Egyébiránt ajánlom a kutyások - főleg az apró kutyások - figyelmébe tanulmányozni alaposan a kutyák testbeszédét, mert roppant sok tévhit és rossz reakció kering oda-vissza a viselkedésekről!

2015. márc. 16. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!