Magyar- német vizsla kutyus keveréket el merjem hozni kisgyerek mellé?
Van egy kétéves kisfiam, és szeretnék mellé egy kutyust. Egy ismerőstől hozhatnék ilyet. Be merjem vállalni? Mennyire kajla egy vizsla? Kertes házban élünk. Mennyire számítsak arra, hogy kiássa a növényeket?
Mindigis szerettem volna egy vizslát, de még nem volt. :)
Utánanéztem a fajtáknak, de tapasztaltokra, véleményekre lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm!
A vizsla egy örökmozgó, szeleburdi állat, bohókásak, ugrálnak, futkorásznak, nem egyszer láttam, hogy egy vizsla nekiszaladt egy kisgyereknek játékból.
Én is csak akkor javaslom, ha időd van oviba majd suliba vinni a kutyust.
Szia, ha megengeded elmondok egy nagyon friss tapasztalatot.
Egy külföldi családnál vagyok dadus, van egy 2,5 éves "kislányom" :) A család vett egy kölyök kutyát (jack russel, kicsi, de az igényei vetekszenek egy vizsláéval. Azért mondom, mert néhány hónapig neveltünk egy vizslát, mint ideiglenesek) ugyan abból a megfontolásból mint te, hogy együtt nevelkedjen a gyerekkel. Ez volt fél éve. Most ott tartunk, hogy a kutya az enyém lesz, mert nem bírnak vele.
Egy nap az első három hónapban így nézett ki: a kutya megharapta a gyereket legalább hússzor egy nap. Nem azért mert gonosz, egyszerűen így tanulnak a kölykök.
Amint beengedték a házba, örömében össze pisilte magát.
Felugrált a gyerekre, megkarmolta, bele kapott az orrába, szemébe, ruháját kiszakította.
A gyerek értelmes, de mivel ő is okozott csúnya fájdalmakat a kutyának,,rosszul fogta, a hasára lépett, meghúzta a fülét farkát, ilyenkor a kutyus bele kapott...
Tényleg két óránként vittem sétálni, de így is sokszor történtek balesetek a házban. És hidd el egy kölyök kutya nincs tekintettel arra, hogy a perzsa szőnyegre f*sík, vagy a padlóra, esetleg egy földön heverő ruhára. Ha ki kell jönnie, hát ki is fog jönni.
Ezekről a dolgokról leszoktatni hosszú idő, tényleg így mérlegelj. Nagyon aranyos egy kölyök, és szuper vele bolondozni, de egy kisgyerekes családban rettentő nagy kihívás. Meg aztán kölyök mivoltukból adódik, hogy lopkodnak. Játékot, cipőt, ott felejtett ruhát, könyvet bármit, és ezeket szívesen meg is rágcsálják, rosszabb esetben tönkre vágják teljesen.
Lesarkítva ezek egy kölyök kutyus "rossz" tulajdonságai, amiket sok sok türelemmel, és idővel orvosolni lehet.
Te ismered magad és körülményeiteket, ha a kisfiad, a férjed a háztartás és saját magad mellett még egy energiabombát is be tudsz vállalni, akkor minden tiszteletem a tiéd.
Hát igen. Egy neveletlen vizslával nayon rossz lehet együtt élni, és veszélyes is. Szerintem én képes lennék kordában tartani.
Tegnap amúgy átmentünk, és bemutattam neki a kisfiamat,szerelem volt első látásra. Folyamatosan magyarázott neki, terelgette, törölgette,oktatta, tanítgatta, pont ahogy én szoktam őt:) megmutattam neki, hogy hol szabad simizni, és onnantól csak ott ért hozzá,nagyon óvatosan. A kutyus is szerette! Hihetetlen, de semmi vizslaszerű nincs benne, inkább olyan mint egy macska :) bújós, nem ugrál. Aztán lehet, hogy később megváltozna, felélénkülne, nem tudom.
Mèg csak 6 hetes. Lesz ő mèg ennèl sokkal elevenebb is!
Arra számìts, h egy kölyök kutya nevelèse min. 2-3 èv!
Kár! Remélem nem jut majd erre a sorsara!
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6676666-anya-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!