Kisgyerek mellé ajánlott-e a tacsi vagy a vizsla?
Én úgy gondolom, hogy a nagy méret még nem biztos, hogy baj kisgyerek mellé. Kérdés az is, mennyire kicsi az a kisgyerek. Az én 1 éves fiam mellett egy rottweiler keverék kutya van és imádják egymást. Egészu kicsi gyerek mellé én határozottan ajánlom a "húúú, de félelmetes" nagyobb fajtákat (persze megfelelő tájékozódás után, mert nem mindegyikre igaz, amit írok), mert általában ezek a legnyugodtabb kutyák, ráadásul elég magas a fájdalomküszöbük is, így kisebb az esély rá, hogy egy-egy fülhúzás miatt odakapnak. Persze felügyelet mindig kell!!!!
A vizslát én sem ajánlanám ekkora gyerek mellém, de mondjuk egy 10 év körüli kissrácnak ideális társa lehet.
A tacsi bármekkora gyerek mellé jó választás.
A tacsit mindenképpen tudom ajánlani, a vizslát is, bár nem tudom volt-e már kutyátok, mert első kutyának a vizsla nagyon nehéz. Nehéz nevelni, legalábbis amit ismerősiem mondanak, hogy a vizsla nem kutya, a vizsla, az vizsla :) ebben vanis valami.
Nekünk spánielünk van, bár gyerek nincs, de a barátaink körébe van pici 1éves is, és 6éves is, mindegyiket imádja. igaz, leheat, hogy nyugodtan angyobb fajtát is lehet választani gyerek mellé, mivel együtt fognak felnőni, biztos, hogy szeretni fogják egymást.
Előtte mindenképpen tájékozódni kell és szerintem keress fel más fórumokat is, akiknl esetleg tacsival vagy vizslával van a kisgyerek, nekik mik a tapsztalataik.
sok sikert!
szia,
Nekem 3 vizslám van és egy 8 hetes kicsilányom. :))
A vizslánál szelidebb emberbarát kutyát nem lehet találni. De csak kertesházba ajánlom, ahol van helye futkosni és tudtok vele is nagyokat kirándulni. Sok sikert.
Sztem is Golden retriever a nyerő!Nyugodt és fantasztikusan okos! Még egészen pici gyerkőc mellé is ajánlott mert vigyáz rá!:)De igyekezz olyat keresni ami jó háttérrel rendelkezik és törzskönyves!(anya,apa is ismert törzskönyves!)Láttam olyan goldit ami a fajtájára jellemző tulajdonságok totál ellenkezőjét produkálta!Kiderült h. vmi kutyaszaporítótól vették és olyan anyukája volt aki tenyésztésre nem alkalmas!(szval vmi idegrendszeri kettyója volt és ezt továbbadta a picinek)
Szval csak fajtiszta Tk-s kutyuli!(ami a goldit illeti)
Szia!
Én tacsit nem ajánlanék a gyerek mellé rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban.Viszont nagyon értelmes tanulékony jól nevelhető kutyák az uszkárok és szeretik a gyereket,és nem hullik a szőrük és nem okoz allergiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!