Szerintetek jót tesz a Yorkieknak a sok lépcsőzés?
A házunkba(4 emeletes) lakik egy család, aki yorkiet tart.
És elég hosszú lépcső vezet fel hozzájuk, de a kutyájuk mégis a saját lábán megy fel. Én azt hallottam, hogy ez a porcainak és a gerincének nem tesz jót.
Egy kutyának sem tesz jót a lépcsőzés. Napi 3x le és fel lépcsőzéstől nem lesz gondja egy egészséges kutyának.
De ha rossz helyről van,tehát patellára nem szűrt szülőktől akkor előbb lehet probléma az izületekkel,mint amelyik mentes.
Nekem 13 éves a bichonom és eddig semmi gond nem volt az izületeivel(lekopogom!!) 4.en lakunk mi is.
Ahogy a második válaszoló is megjegyezte nem igazán való nekik az ízületek miatt, én nem kockáztatnék hiszen ezen nem múlik a kutyanevelés:)
Egyébiránt pedig nem hiszem,hogy egy yorkit olyan nehéz lenne fölcipelni.
Én bírok hajolgatni is nincs mozgásszervi problémám, de megtanítottam a kutyám arra, hogy a második lépcsőfokra felmegy és onnan emelem meg, ha esetleg valakinek a családban van idős hozzátartozója aki időként sétáltat egy jó megoldás is lehet.
Köszönöm a válaszokat.
Ha nekem lesz, akkor én felhozom, mert 2 kg nem olyan sok.
Főleg, ha az iskola felszereléssel hasonlítjuk össze.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!