A kan yorkieknak hullik a szőre?
Szőrápolás:
A kiállítási fazon ápolása nagyon nehéz. Megfelelő szaktudást és felszerelést igényel.
De a gazdák többsége a rövid vagy félhosszú fazont választja mind a kutya, mind a saját érdekük miatt. Ezt elég naponta megfésülni és 3-5 havonta (vagy amikor jól esik) nyiratni.
A yorkiknak a szőrszerkezetük leginkább a hajhoz hasonlít, mivel folyamatosan nő és alig hullik. Emiatt az allergiát okozó atkákból is kevesebb található a szőrön, vagyis egyes allergiás embereknél nem vált ki tüneteket. De az allergiát okozó atkák száma egyes egyedeken is eltérő lehet.Azt észre sem venni ,nyugodt lehetsz abban hogy nem lesz ször a lakásban.
Lehet hogy én rosszul tudom,de szerintem a yorkinak nemtől függetlenül nem hullik a szőre!!!!Mivel nő neki mint az emberi haj,persze úgy ahogy az ember haja is hullhat ha valami gond van a kutyáé is de ha minden rendben vele akkor nem!!!Én 5 hetente hordom az enyémet kutyakozmetikába mert rövid fazonúra vágatom néhol 0-as vágják de úgyan nő neki ott is!Amúgy van egy enyhe állatszőr allergiám,de az én kutyusommal nincs gondom!!
4 éves Yorki gazdija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!