Hogyan vegyem rá a kutyámat, hogy jöjjön lefelé a lépcsőn?
szia!
Nem bántásként írom, de kiskorában rontottad el a dolgot! Nagyon sok időt kellett volna rászánnod, türelemmel, hogy megtanulja. Mivel nálunk nincs lépcső, én a felüljáróhoz hordtam az enyémet hetekig. Ma már előre megy, ha lépcsőt lát.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Most már én is tudom, hogy kiskorától kellett volna tanítani erre, de mikor először felvittem, hitrelen ötlet volt, nem gondolkodtam rajta, hogy rendszeressé tegyem, azelőtt sosem jöhetett be állat a házba, a szüleim most sem engedik a szobámon kívül máshova... :)
nincs semmi elveszve...
-nyakörv a nyakán
-te 2 lépcsővel lejjebb vagy az induláskor,tehát elöl vagy
-fogod a nyakörvnél/bal kéz
-jobb kerededet tenyérrel a mellkasára teszed/4 újj lefele a nagy´jj elfelé /így érzi a biztonságot!
-te lépsz egyet ő indul,közben dicséred ha 1 fokot megtett
-így mentek lépésről-lépésre;vagyis fokról-gokra,folyamatosan megnyugtatóan beszélsz hozzá..
-ha leértetek megpaskolod és örülsz,megdicséred §OKOS§
utána hagyod,csinálja azt amit akar,egy idő után ismét,napjában többször ismétled,megszokja és megtanulja meglátod!
Az én kutyám a sima lépcsőn, a lépcsőházban szalad fel-le gond nélkül, de ott soha nem is félt.
A galériára viszont nem lehet felhívni, pedig oda is lépcső vezet fel, csak ott a lépcsőfokok közt lelát a lépcső alá, látja hogy alul szakadék van, és retteg amikor kézben felviszem, vagy lehozom, pedig ő fel akar jönni, de egyedül nem mer.
Az utcán is volt ilyen eset, hogy sétáltattam és megállt. Néztem hátra, hogy mért nem akar jönni, hiába rángatom. Csak azért, mert előtte volt egy rács. A rács alatt meg volt egy méter mélység. Én észre se vettem, hogy átmentem egy ilyenen. Ő meg nem volt hajlandó átjönni a rácson, ki kellett kerülnünk. Tériszonyos kutya :D
Lehet hogy nálatok is lelátni a lépcsőfokok közt, vagy mellette a mélységbe és attól pánikol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!