Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van, aki tehernek érzi a...

Van, aki tehernek érzi a kutyája állandó sétáltatását?

Figyelt kérdés

Édesanyám nagyon nem enged be kutyát a lakásba, legvégső érve mindig az, hogy túl sok idő és energia az ember életéből az, amit a kutyájára kell fordítania, legfőképp a séta.

Én elfogadtam, hogy nem lehet itt kutyám, de a későbbiekben mindenképpen szeretnék, csak bogarat ültetett a fülembe, bármennyire tartsam is képtelenségnek a dolgot.

2015. márc. 7. 15:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Influenzásan, lázasan, hányás-hasmenés közben nyűg, de nem tehetem fel a kutyát a polcra, amíg meggyógyulok.

Esőben, hóban-fagyban szintén nem kellemes, de ez van, ezt vállaltam.

Karpótol érte a sok bohóckodással, és a végtelen szeretetével.

2015. márc. 7. 16:17
 12/14 anonim ***** válasza:
68%

A kötelező sétákat utáltam én is, a reggelit meg az éjszakait (későn fekvő típus vagyok). Nehezen ébredek fel, a reggeli sétán kettőig nem látok el, éjszaka meg rohadt hideg van, és most csak azért öltözzek fel, hogy a kutya vécére menjen, de ne csináljak vele semmit... Nyilván fontos, meg nyilván megcsinálom, de a délutáni-esti bandázós-játszós sétán kívül a többi tényleg nyűg volt az első ötven alkalom után.

Mondjuk ez még az öregemmel volt, aki nehezen motiválható, nem nagyon tudtam jó szívvel se labdáztatni, se más érdekeset csinálni vele, a kicsivel már nyilván lehetne némi életet csempészni ebbe is.

Azóta mondjuk megoldottam a dolgot, kertesbe költöztem. Sokkal jobb érzés, hogy akkor megyek sétálni, amikor kedvem van. Szóval én megértem, ha valaki unja a semmire se jó egészségügyi sétákat, mert tényleg nem egy élmény télen tizenöt réteget magadra húzni hajnalban egy tíz másodperces pisiért. De ez nyilván alkati kérdés is, én alapvetően lusta vagyok :) Meg persze nem mindegy maga a kutya, hogy mennyire lehet egyáltalán érdekessé tenni egy tíz perces sétát, meg a környék is számít, hogy egyáltalán hova mész le, meg kikkel futhatsz össze. Jó társasághoz mindig könnyebb elindulni, még akkor is, ha csak öt percre találkoztok :)

Ettől még ha úgy hozná az élet, hogy panelben kelljen laknom megint, nyilván ugyanúgy tartanék kutyát. Nyűg-nyűg, de megéri. Valószínűleg nem két-három kutyám lenne, meg nem vállalnám be még más kutyáját is, de magában a kutyatartásban nem akadályozna, annyira azért nem egy nagy áldozat.

2015. márc. 7. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Most mit mondjak. Megmondom őszintén, vannak olyan napok, hogy nem vagyok a legjobb passzban, olyankor nyűg. Az esti kutyasétáltatást kimondottan utálom, mert igyekszem kihúzni, amíg lehet, de tök álmosan már utálok lekászálódni velük. A reggeli sétával nincs bajom. Pont ma nosztalgiázunk a párommal egy nyaralásról, amikor még nem voltak kutyáink, vízibickliztünk, kocsmába mentünk, amit már így kutyával nem tudunk megtenni. Ennek ellenére kárpótolnak a lényükkel, és egy percig sem akarnék kutya nélkül élni.
2015. márc. 7. 16:44
 14/14 evimeri ***** válasza:
50%
Aki igazán szereti a kutyáját annak nem teher. Egy normális embernél a kutya családtaggá válik. Olyan mintha a testvére, gyereke lenne. A gyereked sem jelentene tehert a számodra. Az tény hogy rengeteg lemondással jár. Nekünk az első kutyánk 17 éve került hozzánk. Sajnos tavaly 16 évesen elkellet altatni. Rengeteg pénzünkbe került - sajnos sok egészségügyi problémája volt. Nem voltak szilveszteri bulik, nyaralások néha még nyáron a nagy melegben a strandról is lemondtunk, hogy neki ne keljen a nagy melegben az udvaron lennie, inkább benn lehessen a hűvös lakásban velünk. Most is van két kutyánk. Reggel este séta. Etetési időben otthon kell lenni. Szóval az embernek a programját bizony hozzájuk kell igazítani. De soha egy percét nem bántam meg annak, hogy 17 éve kutyásak lettünk. Ennyi szeretetet, hűséget és odaadást állítom, hogy egyetlen ember sem képes adni. Érzi a szomorú vagy, jókedvű vagy mérges. Én még az ágyba is be engedem őket. Megnyugtat, hogy érzem a közelségüket és ők is nyugodtan alszanak. Érezzük egymás rezdülését. Ezt mind nehéz szavakkal megfogalmazni. Ezt érezni kell. De csak akkor legyél kutyás ha mindezekre fel vagy készülve. Sokszor hallani mostanában, hogy költözés stb. miatt meg akarnak szabadulni a kutyájuktól. Ha kutyát akarsz ezt is vedd figyelembe, hogy ha az élethelyzetet változik tudod-e tovább is vállalni. A kutya nem egy tárgy akit ide oda dobálunk. Remélem te is a kutyások táborához fogsz tartozni. Megéri.
2015. márc. 7. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!