Melyiket szeretitek jobban?
Mindkét fajtának vannak előnyei és hátrányai is, szóval én egyformány szeretem, ha az enyim :) (Nem mintha az idegen kutyákkal bajom lenne, ha jól neveltek, de legalább nem viselkednek támadólag.)
Keverék: álítólag okosabbak, de ezt nem tudom biztosra, de az biztos, hogy a betegségekre immunisabbak. Viszont nem tudod, hogy mekorák lesznek és milyen alaptermészettel.
Fajtatisztánál pedig ismered az alaptermészetet, a méretet. Sajnos betegséget könnyebben elkapnak.
Minden kutyát szeretek de nem minden kutya tetszik, és nem mindegyiket szeretném hogy a saját kutyám legyen. Remélem ez nem bűn.
Nekem fajtatiszta kutyáim vannak. Van pár fajta amibe szerelmes vagyok. Ezen kívül pedig hobbim a kutyázás, a versenyek (nem kiállítás!!). És hát egy pár versenyre nem tud törzskönyv nélkül, meg amikor kiveszel egy keverék kiskutyát a menhelyről akkor nem tudhatod hogy mibenn lesz tehetséges! Míg ha pl terelni akar és veszel egy bordert akkor azért van rá némi biztosíték hogy lezs ösztöne. Vagy ha pl őrző-vdőzni akarok és veszek egy német juhászt, akkor nagyobb eséllyel lesz hozzá ösztöne. A keverék kutya az kicsit zsákbamacska. De anyukámnak és a nővéremnek is van keverék kutyája, mert ők csak kedvencnek tartják. És nincs velük semmi bajom. Amúgy a kedvenc fajtáim: mudi, dobermann, ausztál juhász.
És minden kutyának saját, különleges egyénisége van! Akkor is ha fatjatiszta! Az peidg egy nagy tévedés, hogy egyformák! Szerintem két egyforma fajtájú kutya is ordítóan különböző még messziről is. Legalább nekem... A hálásság és hűség is ugyanez! Ismertem keverék kutyát aki csak arra várt hogy nyíljon az ajtó és már szökött is ki! Ez a jellemétől függ, és a neveléstől meg különböző körülményektől. Ha pl van egy keverék kutyád aki kint van megkötve és rá sem nézel akkor nem fog hozzád ragaszkodni! De ha van egy fajtatiszta akivel sokat játszol, neveled, szeretgeteg akkor hálás lesz! Remélem érted. Ez nem fajtától függ. Csak annyiban hogy vannak olyan fajtájú kutyák akik makacsabbak és önállóbbak.
Szóval szerintem a keverék és a fajtatiszta kutyák egyformán jók és okosak, csak az egyik embernek ez tetszik, a másiknak meg az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!