Angol vagy western nyereg? Melyiket szeretitek jobban? Miért?
Mind a kettőben teljesen máshogy kell lovagolni, de én az angolhoz vonzódom inkább...:)
Bár western stílusban még nem lovagoltam, de azért is mert nem nagyon nyerte el a tetszésem...:P
Ha nyergekről van szó és nem stílusokról akkor pedig az angol, mert míg a western baromi nehéz, ez könnyű, és legutolsó sorban tetszik is.:)
Western:
Előny:
- A lovasok napokat töltenek nyeregben (eredetileg) ezért kényelmes.
Hátrányok:
- Bonyolult ugrani így
- A nyeregszarv felöklelhet, amikor az angol nyeregben max csak elűrecsúsznál a ló nyakára. (Pl bakolásnál)
- A lóval kapcsolatban leszel, de CSAK AKKOR, ha nem csak úgy western felszerelést használsz, hanem meg is tanulod a használatát. Elég ciki lenne, ha belerántassz a feszítőzablás ló szájába, amitől seggre ül, nem? xD
Angol:
Előnyök:
- Ez inkább sport, mint a western
- A westernhez képest merev
Hátrányok:
- Max annyi, hogy egy kicsit könnyebb kicsúszni belőle, mint a western nyeregből (de meg lehet tanulni... :P), és hogy kényelmetlenebb, mint a wesco nyereg. (De nem mindegy? Most lovagolni akarsz, vagy egy párnázott székben ülni?!)
Én a westernt jobban szeretem!
Nehezebb kiesni a nyeregből és a túrák is kényelmesebbek.
Angolban nem sokat ültem de nem a legkényelmesebb.
westernben nehezebb a lovat írányítani (ha tényleg westernezel) de a hackmore kantárt imádom!
Angolban viszont lehet ugratni és sokkal elterjedtebb.
De ló és lovasfüggő.
Pl: a lovam csak a hacmore kantárt és a western nyerget engedi ilyenkor olyan mint egy bárány. Ha angol nyereg van rajta meg normális csikó zabla és kantár le akar dobni. Szóval ló függő is.
Amúgy én szeretek szőrén is lovagolni! :))
Én az ausztrál nyeregre szavazok :D Az ötvözi az angol és a western nyereg előnyeit. Kiesni szinte lehetetlen belőle, mélyen ültet, frankó támaszai vannak, hosszú oldalszárnyai vannak, túrázásra idomításra tökéletes, súlyra könnyebb, mint egy wesco nyereg.
Nekem angol nyergem van, de sokszor ültem wescoban is. Egyszer ültem egy ausztrálban, azóta is ilyet szeretnék, csak sajna az én pénztárcám túl kecses hozzá :( De gyűjtögetek rá.
Csak az angol!!:)
Western azért nem, mert fotelben itthon is tudok ülni..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!