Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hobbi vagy hobort? Nem viszik...

Hobbi vagy hobort? Nem viszik sokan tulzasba a kutyazast?

Figyelt kérdés

Most valoszinuleg sokan fel fognak haborodni, vagy felreertik, de ugy gondolom, hogy sokan kicsit tulzasba viszik a kutyazasra kiadott osszegeket. NEM arrol beszelek, amikor valaki sokat kolt pl a kedvence gyogyitasara, ez termeszetes es minden kutyatarto kotelessege. Az is teljesen rendben van, sot, elvarhato, hogy a kutya normalis kajat eszik, nem Chappit es nem maradekot, ha problema van, kutyasuliba viszik es hogy ha fajtatiszta kutyat akar, akkor nem az olx-rol vesz 40 ezerert, hanem normalis tenyesztotol. A problemam, hogy itt az oldalon sokan hoskent unneplik azt, aki (eletbol vett peldak kovetkeznek, sok pont itt a gyakroin szerepelt): vajas kenyeren el, hogy munkabordert vehessen Angliabol, majd azert, hogy tudjon sportolni vele, hitelt vesz fel, hogy tenyeszthessen, mar honapok ota nincs penze feltolteni a telefonjat, de a harmadik fajtatiszta kutyajara gyujt, viszont 18 evesen fel sem merul benne, hogy a jovojere is el kene kezdeni felretenni, es meg sorolhatnam. Szerintetek tenyleg ez a kovetendo pelda, vagy csak a "kajara is alig jut, de iPhone az kell" kutyas verzioja?

Kerdesemet ez a cikk ihlette:

[link] ez a bekezdes:

"Ha a hobbid már a hóbortod, akkor inkább hagyd abba. Amikor már milliós a számla, amit kifizettél a bélyeggyűjteményedért, ha csak 300 ezer forintos objektívet bírsz venni a fényképezőgépedre, vagy százezreket költesz a horgászfelszerelésre, akkor ideje kijózanodni. Ez már nem hobbi, hanem hóbort."

2015. febr. 17. 09:55
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem itelkezem. Csak azt furcsallom, hogy kutyas kozossegekben miert vannak ezek az emberek istenitve, illetve ugy beallitva, mintha ok erkolcsileg magasabban allnanak, kozben semmi mast nem csinalnak, mint a penzt szorjak.
2015. febr. 17. 14:26
 22/26 A kérdező kommentje:
*mintha ok erkolcsileg magasabban allnanak, mint azok, akik pl felevente uj okostelefont vesznek, pedig kb ugyanaz
2015. febr. 17. 14:29
 23/26 anonim ***** válasza:
Húú nekem ez az egész hozzáállás nagyon furcsa. Mégis mi közöm van nekem ahhoz, hogy más akár egymillió forintot költ havonta a hobbijára? Ha jól esik neki, tegye. Azt gondolom, senkinek nincs joga beleszólni más életébe, amíg az az ő érdekeit nem sérti. Megnyugodhatsz, kérdező, ezek az emberek nem neked adnák a pénzt, akkor sem ha nem lenne kutyájuk, így ez semmiben nem érint téged.
2015. febr. 17. 15:53
 24/26 anonim ***** válasza:
Ja, és egyetem mellett van 3 kutyám, akik mindenből a legjobbat kapják, több meg csak helyhiány miatt nincs:) Inkább én mondok le dolgokról, de nekik legyen meg az, ami szükséges.
2015. febr. 17. 15:56
 25/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ez, h "erkölcsileg magasabban állnak" csak a te fejedben létezik. Nekem van két 1000 és 1200 eurós kutyám és két menhelyről örökbefogadott. Akkor én milyen vagyok? Erkölcsileg hol állok? Hobbim vagy hóbortom van?

Értem én h mit mondasz egyébként, de azt látom, h nagyon egyoldalúan közelíted meg a dolgot... ez fakadhat a korodból, h még nem láttál eleget a világból, nem tapasztaltál meg még ezt azt. Ez is változni fog. Csak legyél nyitott más nézőpontokra és ne ragadj le a sajátodnál és szajkózd csak azt unásig.

2015. febr. 17. 16:26
 26/26 anonim ***** válasza:
Ez csak nagyon töredėke a kutyásoknak,a bizonyosmmãsik véglet.Sajna,az arany középút képviselői is kevesen vannak.A kutyatartók nagy rétege messze van az ideális vagy modern gazda képétől.Én pl.kisvárosban élek és egyetlen vagyok az utcában,aki a kutyáját suliba vitte,illetve naponta kiviszi sétálni.
2015. febr. 17. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!