Hobbi vagy hobort? Nem viszik sokan tulzasba a kutyazast?
Most valoszinuleg sokan fel fognak haborodni, vagy felreertik, de ugy gondolom, hogy sokan kicsit tulzasba viszik a kutyazasra kiadott osszegeket. NEM arrol beszelek, amikor valaki sokat kolt pl a kedvence gyogyitasara, ez termeszetes es minden kutyatarto kotelessege. Az is teljesen rendben van, sot, elvarhato, hogy a kutya normalis kajat eszik, nem Chappit es nem maradekot, ha problema van, kutyasuliba viszik es hogy ha fajtatiszta kutyat akar, akkor nem az olx-rol vesz 40 ezerert, hanem normalis tenyesztotol. A problemam, hogy itt az oldalon sokan hoskent unneplik azt, aki (eletbol vett peldak kovetkeznek, sok pont itt a gyakroin szerepelt): vajas kenyeren el, hogy munkabordert vehessen Angliabol, majd azert, hogy tudjon sportolni vele, hitelt vesz fel, hogy tenyeszthessen, mar honapok ota nincs penze feltolteni a telefonjat, de a harmadik fajtatiszta kutyajara gyujt, viszont 18 evesen fel sem merul benne, hogy a jovojere is el kene kezdeni felretenni, es meg sorolhatnam. Szerintetek tenyleg ez a kovetendo pelda, vagy csak a "kajara is alig jut, de iPhone az kell" kutyas verzioja?
Kerdesemet ez a cikk ihlette:
[link] ez a bekezdes:
"Ha a hobbid már a hóbortod, akkor inkább hagyd abba. Amikor már milliós a számla, amit kifizettél a bélyeggyűjteményedért, ha csak 300 ezer forintos objektívet bírsz venni a fényképezőgépedre, vagy százezreket költesz a horgászfelszerelésre, akkor ideje kijózanodni. Ez már nem hobbi, hanem hóbort."
Szerintem ez, h "erkölcsileg magasabban állnak" csak a te fejedben létezik. Nekem van két 1000 és 1200 eurós kutyám és két menhelyről örökbefogadott. Akkor én milyen vagyok? Erkölcsileg hol állok? Hobbim vagy hóbortom van?
Értem én h mit mondasz egyébként, de azt látom, h nagyon egyoldalúan közelíted meg a dolgot... ez fakadhat a korodból, h még nem láttál eleget a világból, nem tapasztaltál meg még ezt azt. Ez is változni fog. Csak legyél nyitott más nézőpontokra és ne ragadj le a sajátodnál és szajkózd csak azt unásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!