Hobbi vagy hobort? Nem viszik sokan tulzasba a kutyazast?
Most valoszinuleg sokan fel fognak haborodni, vagy felreertik, de ugy gondolom, hogy sokan kicsit tulzasba viszik a kutyazasra kiadott osszegeket. NEM arrol beszelek, amikor valaki sokat kolt pl a kedvence gyogyitasara, ez termeszetes es minden kutyatarto kotelessege. Az is teljesen rendben van, sot, elvarhato, hogy a kutya normalis kajat eszik, nem Chappit es nem maradekot, ha problema van, kutyasuliba viszik es hogy ha fajtatiszta kutyat akar, akkor nem az olx-rol vesz 40 ezerert, hanem normalis tenyesztotol. A problemam, hogy itt az oldalon sokan hoskent unneplik azt, aki (eletbol vett peldak kovetkeznek, sok pont itt a gyakroin szerepelt): vajas kenyeren el, hogy munkabordert vehessen Angliabol, majd azert, hogy tudjon sportolni vele, hitelt vesz fel, hogy tenyeszthessen, mar honapok ota nincs penze feltolteni a telefonjat, de a harmadik fajtatiszta kutyajara gyujt, viszont 18 evesen fel sem merul benne, hogy a jovojere is el kene kezdeni felretenni, es meg sorolhatnam. Szerintetek tenyleg ez a kovetendo pelda, vagy csak a "kajara is alig jut, de iPhone az kell" kutyas verzioja?
Kerdesemet ez a cikk ihlette:
[link] ez a bekezdes:
"Ha a hobbid már a hóbortod, akkor inkább hagyd abba. Amikor már milliós a számla, amit kifizettél a bélyeggyűjteményedért, ha csak 300 ezer forintos objektívet bírsz venni a fényképezőgépedre, vagy százezreket költesz a horgászfelszerelésre, akkor ideje kijózanodni. Ez már nem hobbi, hanem hóbort."
Az csak a kutya ára, amire olyan nagyon gyűjt az illető. Megvenni csak egyszer kell, az eltartása, a versenyeztetése, kiállítása, stb, ugyan annyiba fog kerülni, mintha Mo-ról vásárolna egy szerényebb kennelből. Szóval ha ez a szíve vágya, hát had gyűjtsön rá - amennyiben finanszírozni is bírja majd a kutyát a jövőben.
Arra a kérdésre én is emlékszem, mikor a kérdező azt írta, hogy nem tudja feltölteni a telefonját, az már szerintem sem egészen normális dolog. Valószínűleg kis fiatalka még, nagy álmokkal, aztán ki tudja, lehet, hogy nem lesz az egészből semmi.
Szerintem egyébként elég sokan vannak, akik felnőttként egy bizonyos hobbit, sportot olyan áldozatok árán végeznek, ami másoknak furcsa, de ez nem hiszem, hogy baj. Ha meg tudja oldani... Annyi ember van, akit konkrétan semmi nem érdekel, csak vannak bele a világba, nincs semmi, ami a szenvedélyük lenne. Én ezt valahogy olyan szomorúnak találom.
Én a lovammal vagyok így. Gyerekkori álom, 29 éves koromra sikerült összehozni, rámegy a gatyám is, de nem bánom egyáltalán. Azért internetre, telefonra még futja. :)
Az idezett reszhez akkor olvasd el magat a cikket. Ott is azt irjak, hogy ha van penzed, akkor nyugodtan vegyel millios belyeggyutemenyt, HA nem ez viszi el az utolso fillereidet is. Itt egy kerdes, amin talan jobban latszil, amire gondolok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6475722-mit-r..
Itt az a lany, aki a 3. kutyajara gyujt, de penze semmi. Szantoveto valaszat a masodik oldalon nagyon lepontoztak, pedig van benne igazsag. Semmi megtakaritasa nincs, majustol ugyan dolgozni fog, de akkor is ugy kezdi a felnott eletet, hogy havi 30-60 ezer forint kutyara megy el minimum. Emellett felretenni nem fog tudni, az garantalt. Latszik, hogy imadja a kutyakat es felelossegteljes gazdi, de a sajat eletet nem tervezi meg felelosseggel.
"Szerintem egyébként elég sokan vannak, akik felnőttként egy bizonyos hobbit, sportot olyan áldozatok árán végeznek, ami másoknak furcsa, de ez nem hiszem, hogy baj." Nem baj. De mi van, ha pl holnap kozli veluk a fonok, hogy mar nem tartanak igenyt a munkajukra? Akkor el vannak veszve, mert minden penzuket a hobbira koltottek, megtakaritasuk nincs.
Nekem most nincs kutyam, de nagyon szeretnek. Egyetemista vagyok, elotte is dolgoztam, igy most van annyi penzem, hogy akar ket szemeszteren at is eltartsam magam, ha nem lenne munkam. Koleszban lakom, ahova sajnos nem johet kutya. Ket lehetosegem van: az egyik, hogy a sporolt penzbol meg hozzarakok a fizetesemhez, igy mar kijonne az alberlet es johetne kutya. Vagy varok ket evet, amikor elvegeztem a sulit es mar teljes allasban dolgozom, akkor jon a kutya, igy a sporolt penzem is megmaradna. A szivem szakad meg, de a masodik lehetoseget a jovom szempontjabol ertelmesebbnek latom, igy ezt valasztottam. Helyette onkenteskedem pl menhelyen, kutyasulin, igy elem ki magam kutyaugyben. Pedig nekem is lennenek terveim, szeretnek ide kulfoldre behozni egy mudit, terelni, esetleg mentokutyazni szeretnek, kesobb tenyeszteni.
16-os!
Nem az a gond, hogy valaki x összeget költ valamire. HA megteheti! Persze, nyilván az is az ő gondja, ha éhen hal, mert fontosabb a több százezres horgászfelszerelés (csak mondtam valamit).
Az idézetet szerintem hagyjuk, ebben az egész kérdésben nem az a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!