Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenki azt mondja mekkora...

Mindenki azt mondja mekkora sznob vagyok, és felesleges nagyzolás, hogy majd 1300 km-ről akarok kutyát hozni. Most ez miért akkora "gond"?

Figyelt kérdés
2015. febr. 16. 19:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"ha majd más fajtának fogják nézni, és én ellenkezni fogok, és erre fel rákérdeznek, hogy miért, van-e tk-ja, akkor legalább elhiszik, hogy én tudom jobban, milyen fajta!!! Hahaha"

Kis optimista. :)

Megsúgom: akkor is te leszel a hülye, mert ő jobban tudja, téged meg átvágtak. :)

2015. febr. 16. 21:44
 22/32 anonim ***** válasza:
Nehogy félreérts utolsó, de ha már említed a repülőt, megkérdezem. Hogy szállítanak egy ilyen kis kölyköt repülővel? És nem túl stresszes nekik? Mert hallottam már mástól is, de sose tudtam, hogy megy ez...
2015. febr. 16. 21:56
 23/32 A kérdező kommentje:
Én saját magam utazom ki, ki nem hagynám, hogy járhassak Finnországban :D
2015. febr. 16. 22:11
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy sznob, és rákerestem a kutyusra, nagyon édes :)

Viszont, állatvédelemben dolgozom, és szörnyen igazságtalannak tudom megélni énis az ilyesmit.

Van bent kutyusunk, aki egy tündér. Szófogadó, aranyos, hízelgős. Mégis több éve bent van, mert nem "gyönyörűséges", hanem egy sima fekete kiskutya.

Meg van rá az esély, hogy Ő, és még sok hasonló kutyus egy menhelyen fogják leélni az életüket, gazdi nélkül, más kutyusokért meg 1300 km-ert utaznak.

Nem veled van a baj, a társadalommal inkább.

Azért sok szerencsét és örömöt a kutyusodhoz, csak mint kompetens, azért picit szomorúan hallok ilyesmit.

2015. febr. 16. 23:40
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

19.es válaszoló.

A szaporítókkal kapcsolatban teljesen igazad van, viszont az érveid többi részét ellentmondásosnak tartom.

Azt írod, egy kutya egy "élőlény, egy társ".

Mindamellett azt is, hogy nem "értékcikk".

Szerintem komoly pénzeket kicsengetni egy "társért", ugyanúgy "értékcikké" avanzsálja őt.

Félreértés ne essék, nem a fajtiszta kutyákkal van a baj, vagy kifejezetten a kérdezővel.

Hanem hogy az emberek azzal vannak elfoglalva, hogy a kutyájuk legyen drága, különleges, vagy olyan, amelyik belefér egy retikülbe, olyan, akivel lehet hencegni.

Egy társat az ember nem ezek alapján választ.

Mit tud egy pomerániai törpespicc(Ők az egyik legdrágább kutyafajta, azért írtam ezt), amiért ő majdnem egy milliót ér, és miért nincs értéke egy sokat szenvedett kutyának az illatosúton, akit el készülnek altatni, mert nem kell senkinek?

Pont, hogy azok teszik értékcikké az állatukat, akik a külsőségek miatt kiválasztanak valami drága, előkelő kutyust, akit elvinne más is, ahelyett, hogy esélyt adnának egy esélytelennek.

Kóbor állatok mindenhol, de a tenyésztés és a szaporítás nem lassítana egy percre sem.

2015. febr. 16. 23:52
 26/32 anonim ***** válasza:
30%
Azért nem minvenki vehet magához egy menhelyi keveréket, ebbe sokan nem gondoltok bele. És ha nincs pl kisgyereketek, akkor pláne. Én pl 4 kisgyerek mellett NEM MEREK felnőtt, menhelyes kutyát magamhoz venni, mert VESZÉLYES lehet a gyerekekre. És aki azt mondja, hogy nincs igazam, azzal nem tudok mit kezdeni. Egy kiskölyök, akit megvásárolok JÓ HELYRŐL, jó eséllyel normális idegrendszerű, és mivel pici kora óta én nevelem, és nem valószínű, hogy bármi trauma érte, normális az anyja is, normálisan tanította 8 hétig, szoptatta 6 hétig, a tenyésztő szocializálta, mindenhez hozzá szoktatta az első 8 hétben, valószínűleg jóval kisebb kockázatot jelent, mint egy felnőtt, ki tudja honnan jött kutya, akit nem ismerek. Ha nem lennének gyerekeim, az más lenne, de nem akarok kockáztatni. Illetve minél kevesebbet. És ha menhelyes, de kölyök kutyáról van szó, az még hagyján, mert ha érte is olyan dolog, ami maradandó, csak nem annyi, mint egy több évest, de azt is lehet, hogy egy rettegő anyakutya nevelgette, vagy lehet, hogy egyáltalán nem, mert cumisüvegből etette, ennélfogva máris ott tartunk, hogy a pár hetest az anyja nem tanította csomó mindenre, ezért rögtön sokkal nehezebb dolgom van. Akinek van kisgyereke, talán egyetért velem, hogy minél kevesebbet szeretnék kockáztatni. És igen meg lehet nevelni, terápiázni egy menhelyest is, de nem a gyerekeimen akarok kísérletezni, mert más, ha engem harap meg, és más, ha a gyereket.
2015. febr. 17. 06:30
 27/32 anonim ***** válasza:

Az amstaffos vagyok.

Nekem is 2 kicsi gyerekem van, pont ezért veszek én is kizárólag tk-s kutyákat. A másik egy cane corso.

Ha a gyerekeim nagyobbak lesznek, valószínűleg mi is örökbe fogunk fogadni.

Már az amstaff megvétele előtt is gondolkoztunk rajta, de nem mertük bevállalni.

2015. febr. 17. 08:11
 28/32 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem felesleges nagyzolás, hülyének is nézem az ilyen embereket, lehet is lepontozni, de ha nem kérdeznek, a véleményemet megtartom magamnak.
2015. febr. 17. 08:59
 29/32 anonim ***** válasza:

Igen, sírok is meg örülök is.

Egyrészt tényleg arra költi az ember a megkeresett pénzét amire akarja mindaddig, amíg ezzel nem hoz hátrányba, veszélybe senkit.

Másrészről mélységesen egyet tudok érteni azzal a válaszolóval aki menhelyen, feledésbe merült, de kiváló viselkedéssel rendelkező társállatot nem tud örökbe adni. (kíváncsi lennék privátban a kutyusra!:)

Abban reménykedem, hogy aki ilyen megfontolásból vásárol aranyáron kutyát nem feledkezik meg a többi "csak kutyáról" sem, nem válik sznobbá és jobban kiteljesedik az állatszeretet terén!:)

2015. febr. 17. 10:39
 30/32 anonim ***** válasza:
39%

Kedves 26-os!

Engedd meg, hogy vitatkozzam picit veled:)

Egy menhelyes kutya - menhelyről beszélünk, tehát nem az utcán találtról - viselkedését, habitusát lehet tudni, tehát a választáskor simán tudod, hogy szóba jöhet, vagy nem.

Egy alomból választott kutya esetében árnyaltabb a helyzet,mert egy 2-3 hónapos kutyánál is nagyjából következtetni lehet a habitusára, DE A KUTYÁD OLYAN LESZ, AMILYENNEK NEVELED, tehát mindkét esetben ez a helyzet.

Bármilyen banálisan is hangzik alapesetben a nevelés a kulcs mindenhez:)

2015. febr. 17. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!