Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valami törvény kellene a...

Valami törvény kellene a nagytestű kutyákra?

Figyelt kérdés
mostanában sok volt a kutyatámadás!
2010. febr. 11. 20:16
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a hülye emberekre.. A kutyatámadásokról nem a kutyák tehetnek, mégis ők isszák meg a levét a büntetésnek. De ezt lehet csak én látom rosszul.
2010. febr. 11. 20:19
 2/62 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rossz kutya, csak hülye, hozzánemértő gazda, aki elrontja a kutyát. Inkább a kutyatartásra kellene törvény, hogy csak az tarthasson, aki tudja, mit csinál.
2010. febr. 11. 20:25
 3/62 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak. Nem a kutyákkal van a probléma, hanem a gazdákkal. Sajnos nem úgy kell kutyust választani, hogy melyik tetszik, meg édi-bédi, hanem mennyi időt tud vele foglalkozni, van-e hozzá annyi energiája, hogy normális életet biztosítson neki. A gazdától függnek, de ők viszik el a balhét, sajnos.
2010. febr. 11. 20:26
 4/62 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, mint kutyatartónak nagyon fáj, hogy mi, akik normálisan neveljük, tanítjuk a kutyáinkat, a médiának hála sajnos a társadalom megvetett tagjainak válunk, csupán azért, mert nagy kutyánk vagy egyáltalán kutyánk van... Felháborító, hogy a hírekben azt nem közlik, hogy azok a kutyák, akik támadnak, általában láncon tartva élnek, a velük való foglalkozás kimerül annyiban, hogy eléjük lökik az ételt vagy netán még verik is őket. Az is nagy felelőtlenség, ami vidéken még sokfelé dívik, hogy kiengedik a kutyát csak úgy az utcára, hogy "lesétáltassa" magát, aztán majd hazamegy! Sosem az állat tehet arról, ha ilyen eset előfordul, ez mindig a gazda felelőtlenségének az eredménye! Azt kéne már felfogni végre, hogy az állatainkért felelősek vagyunk és kötelességünk a megfelelő tartási körülményeket biztosítani és a fajnak megfelelően tartani, gondozni, nevelni őket! De erről nem szólnak a hírek! Nem a nagytestű kutyák ellen kellene törvény, hanem azt kellene szabályozni, hogy ki tarthasson állatot! Egy kis kutya is támadhat, még ha nem is tud életveszélyeset harapni! Én inkább a kutyatartási tanfolyamban látom a megoldást, nem pedig a fajtákra lebontott diszkriminációban.
2010. febr. 11. 20:26
 5/62 anonim ***** válasza:
82%
Az én kutyám nagytestű (berni pásztor),de ő még szinte evés közben sem harap.
2010. febr. 11. 20:27
 6/62 anonim ***** válasza:
60%
Kellett volna nézni a TV-t.
2010. febr. 11. 20:27
 7/62 A kérdező kommentje:
a kutyatartásra, tartásra kellene v.mi törvény!? főleg a harci kutyákra!hivatalosan be kellene jelenteni az adott p.mesteri hivatalhoz hogy ők tartanak ilyen kutyát,és lehetne ellenőrizni ill. a nem megfelelő tartásért büntetni! pl.:gondolok itt zárt kenel stb.
2010. febr. 11. 20:45
 8/62 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb kutyatámadást nem harci kutyák követik el, hanem elhanyagolt, rosszul tartott, nem megfelelően szocializált kutyák. Az ún harci kutyák megfelelően nevelve meg kezes bárányok is lehetnek, még a gyerekekkel is.

Aki kennelben tart kutyát, ne csodálkozzon rajta, ha a kutya egy idő után megőrül és agresszív lesz. Szüleim két szélső szomszédja így tett tönkre egy-egy édes, aranyos kiskutyát: kivágták a kennelbe, a kert végére, naponta egyszer ránéztek, amikor enni adtak nekik, aztán kész. Szegény kutyák pár hónapig még sóvárogtak az ember közelsége után, csak úgy csóválták a farkukat, amikor kimentem a szüleinm kertje végébe és beszéltem hozzájuk. Pár hónap után azonban feladták, és már nem csóválták a farkukat senkire, különösen nem a gazdáik kisgyerekeire. Megbízhatatlan, harapós dögök lettek, köszönhetően a "gazdáiknak".

2010. febr. 11. 20:59
 9/62 A kérdező kommentje:

ezt halottad !! látásból ismertem őket,a rotik szabadon voltak!

másolt cikk:Egy poroszlói családi ház udvarán - a szülők távollétében - a család három kutyája rátámadt a 8 esztendős kislányra, aki sérülései következtében a helyszínen meghalt - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

2010. febr. 11. 21:07
 10/62 anonim ***** válasza:
100%

Igen, hallottam. Nem tudom, mi okozta azt a támadást, és nagyon sajnálom szegény családot, legfőképpen azonban a kislányt, aki meghalt.

Azt azonban tudom, hogy valami nem stimmelt ott a kutyák nevelésénél, ha rátámadtak egy emberre. Egy jól, helyesen nevelt kutya a családban mindig a rangsor legvégén kullog, soha nem veszi át az irányítást. tehát az a tény, hogy a kutyák támadtak, egyértelmű bizonyíték arra, hogy a gazdájuk elrontotta a nevelésüket, és ő az igazi felelőse a tragédiának.

Lehet, hogy sose fog kiderülni, pontosan mi is történt azon az udvaron. A szülők ráadásul azt a hibát is elkövették, hogy felügyelet nélkül hagyták a gyerekeiket. Ezt soha nem lett volna szabad megtenniük, kutya ide vagy oda.

2010. febr. 11. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!