Melyik fajta lenne az ideálisabb? Melyik a legjobb területőrző?
A snaci egyáltalán nem házőrzésre való. Személyvédelemre még csak-csak, de már arra se annyira, sajnos.
Ezek közül én inkább kuvaszt tartanék. Nekem a kau "sok" lenne, bár van egy rottweilerem, de valahogy a kau nekem akkor is nagy falat lenne, úgy érzem. Komondornak nagyon tetszik a jelleme, de a szőrétől kikészülnék, szóval én a kuvaszra szavazok. De természetesen ezt neked kell eldöntened. Egy kau is nagyon jó családi kutya egyébként, ha megfelelő helyről való...
Magam részéről pásztorkutya párti vagyok.
Remek vérvonalú sárhegyi kutyáim felügyelik jelenleg a kb 2 hektárnyi területünket,remekül dolgoznak és kiváló családtagok is. Mondjuk nekem van tapasztalatom ezekkel a fajtákkal,de ha valóban jó helyről szerzel kölyköt és megfelelően neveled őket,akkor bármelyik pásztorkutya megfelel az elvárásodnak.
De ha komondort választasz,nem fogod megbánni...
Ha a szőrzete zavar esetleg,nyugodtan lehet nyírni rövidre,csak a külseje változik,egyénisége és megbizhatósága nem...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!