Kertes házba milyen kutyát érdemes?
Most költözünk kertes házba, és a pasim szerint oda kell kutya,és én nem nagyon szeretnék, mert nemsoká fog jönni baba és amik ilyen házőrző fajok, a rotvejler, doberman, pitbul meg ilyen harci kutya fajták, azoknak később csont nő az agyába és megörülnek és csak láncon lehet tartani, ugyan ez lesz a kuvasszal meg a komondorral. És azt szeretném kérdezni, hogy van e olyan házőrző kutyafaj, aminek nem kell félni, hogy megőrül később de nem engedi be a betörőt és szereti a kisgyereket?
Ilyeneket nem fogunk hozni biztosan, hogy rotvejler, pitbul, kuvasz, doberman, meg németjuhász mert ilyenek voltak mindkettőnk családjában és nagyon hamar hamisak lettek.
Milyen hamis? Csont nő az agyába, talán a tiedben! Házőrző kutya ->betörő -> kiiktatás (a kutya kiiktatása)
Rottweiler, pitbull, kuvasz, dobermann, németjuhász -> értelmes, nem őrült kutyák.
Láncon tartás -> inkább a gazdát.
Ilyen felfogással egy vizsla is "hamis" lesz.
Mondjuk remélem tudod,hogy a vizsla legemberszeretőbb kutya,a betörőt szétnyalja majd :D szóval lehet 5 vizslátok is.Tuti betörnek.
13-as válaszoló:
Bármilyen kutyát kiiktatnak, hogy milyen módon az már más téma, szóval akár 5 dán dogot is tarthat. :)
Hamis kutya NINCS, az hogy ti elcsesztétek a nevelést a régi kutyákkal az más. Ilyen csont NINCS. Vágod hogy pont ezeket ajánlják gyerekes család mellé mert nagyon család centrikusak? Ha házat akarsz őrizni vegyél riasztót, olcsóbb is és biztonságosabb is hisz a kutyát megmérgezhetik, leüthetik, elkábíthatják stb...
Vizsla meg vadász kutya, rövid szőre miatt erősen házba ajánlják...legalább a olvass a fajta után, meg úgy minden után.
De kutyát ne vállaljatok.
13-as vagyok tudom,hogy kiiktatnak bármilyen kutyát.Csak írtam,hogy egy vizsla még annyit sem ér házőrzés szintjén mint egy német juhász.
Mamáméknál két kau keveréket iktattak ki se perc alatt :(
Kedves kérdező!
Már megint az összes idióta szemben megy a forgalommal az autópályán, mi?
Istenem, adja az ég, hogy ne legyetek bent a híradóban, hogy a kutya megharapta a gyereket.
17-es válaszoló:
Szerintem a híradóban nem az lesz benne hogy egy kutya megharapott egy gyereket... Hanem hogy egy agresszív pszichopata kutya rója az utcákat, mindenkit megharapván akit meglát... (Már a gazdáit is megharapta.)
Ilyen embereknek nem kell kutya, még csak plüss sem, mert lehet elvadul.
Szerintem mielőtt bármilyen kutyát magatokhoz vesztek, olvassatok után a kutyák nevelésének. Ettől függ ugyanis, hogy milyen lesz! A felsorolt fajtákkal semmi baj nincsen, HA normális tenyésztőtől, jó idegrendszerű szülőktől származnak ÉS megfelelő nevelést kapnak. Nem lesznek hamisak, és csont sem nő az agyukba (ezt honnan vetted, ekkora baromságot?!). Ettől függetlenül ilyen kutyás tudással tényleg nem való nektek egyik fajta sem.
A vizsla nem házőrző, hanem vadászkutya. Nagy mozgásigénnyel, és nem kertben tartásra való, hanem lakásba, természetesen sok sétával.
Minden kutya napi szintű foglalkozást, sétát, tanítást igényel, csak akkor lesz normális és megbízható. Ez nem fajtafüggő, hanem neveléstől függ.
Még egyszer: olvassatok nagyon sokat, hogyan kell nevelni egy kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!