Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon öreg (14...

A kutyám nagyon öreg (14 éves) és nagyon beteg. Szerintetek érdemes megműteni?

Figyelt kérdés
A kutyám idén lesz 15 éves, de még egész jól tartja magát ugat,eszik,szalad. Szegénynek sajnos van egy nagy daganat a hasán,és az állatorvos szerint műteni kéne.Szerintetek érdemes kockáztatni,vagy hagyjuk ,hogy belehaljon?

2015. jan. 31. 09:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Hagyjuk, hogy belehaljon.

Hagyjuk, hogy belehaljon.

Egy aktív, magát még egészen jól tartó kutyát hagyni, hogy belehaljon valamibe.

Azért ez galád, nem? Neked hogy hangzik ez, kérdező?

Ha a doki szerint van esélye a műtét sikerének, én megpróbálnám, de én már csak az a fajta vagyok, aki nem hagy állatokat belehalni dolgokba.

2015. jan. 31. 10:07
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Nehéz döntés. Lehet, hogy a műtétbe hal bele, mivel idős. Beszéld meg az állatorvossal, mik az esélyei pro és kontra, ha műti és ha nem. Akár több orvossal is konzultálhatsz döntés után.
 3/15 anonim ***** válasza:
* döntés ELŐTT. Bocsi.
 4/15 anonim ***** válasza:
29%
Sajnos, nem. Nem is valószínű, hogy túlélné a műtétet vagy utána sem húzná sokáig. Hagyjátok, amíg úgy mond jól tartja magát. Ha pedig már nem tud mozogni, fájdalmai vannak, akkor - bármennyire fáj nektek - el kell altatni, nem szabad hagyni szenvedni.
2015. jan. 31. 10:12
 5/15 anonim ***** válasza:
47%
Már miért ne tudná túlélni a műtétet? Ti hülyék vagytok?
2015. jan. 31. 10:14
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagyunk hülyék, csak egy kb. 15 éves, ráadásul beteg kutyánál az altatás már sokkal veszélyesebb, mint egy fiatalnál. Ez emberek esetében is így van, bármily hihetetlen. Vagy egy ismerősöm, akinek a 91 éves édesanyja végbélrákos, de komolyabb fájdalmai nincsenek, és nem műtik meg, mert nagy valószínűséggel magába az altatásba halna be, hanem hagyják, hogy éljen, amíg nincsenek olyan fájdalmai, amiktől szenvedne. Pedig ő ember.
2015. jan. 31. 10:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy nem rosszindulatú daganatnál ha kiszedik, utána nem romlik tovább az állapota, míg a másik esetben maximum időhúzásra jó.
2015. jan. 31. 10:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. A kutyád öreg, jól tartja magát, de daganatos. Én félnék, hogy nem ébred fel az altatásból. Az orvos mit mondott? Csak annyit, hogy műteni kéne? A kockázatokról nem beszélt?
2015. jan. 31. 10:58
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem műtötték a kutyámat daganattal 14 évesen, természetesen tisztában voltam a kockázatokkal, és a dokiban is megbíztam, a legjobb módszerrel altatta és végig szívmonitoron volt. Felépült és még több mint 2 évet élt. Ha az orvos tapasztalt, tisztában van a kutya állapotával és műtétet javasol, bennem fel se merülne, hogy nem teszek meg mindent a kutyám életéért.
2015. jan. 31. 12:30
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan 16 évesem, amit olyan dolog miatt altattunk be, ami az életminőségét jelentősen rontotta. Megadtuk neki az esélyt, mert így is szép kort élt már meg, ha nem ébred fel, hát nem ébred fel, de annak meg semmi értelme, hogy nézzük, ahogy betegen kínlódik. Felébredt az altatásból.

Ha jó kondiban van, én valószínűleg megműttetném. Azt semmiképp sem tartom opciónak, hogy hagyjátok, hogy a daganat miatt elpusztuljon. A műtét helyett a másik opció az, hogy ha már romlik a kondíciója, kedve, fájdalmai vannak, elaltatjátok. Ne várjátok meg, míg kiszenved.

2015. jan. 31. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!