Mennyibe kerül egy pár hónapos Staffordshire Bull Terrier fül és farok "szépészeti csonkítása"?
egy igazi gyönyörű így néz ki :))) nem vágva... azt csak a munkakutyáknak lehet vágni úgy tudom...
A staffordsire terrier fülét vágják,a staffbullét nem.
A farkát egyik fajtának se kurtítják.
Ennek a fajtának nem szokták vágni, de szerintem azok a kutyák akiknek szokták sokkal szebbek vágott füllel, mint ilyen repkedő kis cuki fülecskékkel. Ez van, én szeretem ha keményen néz ki a kutya. Azon kívül rövid a szőre, csóválás közben megsérülhet a farka. De az mostmár mindegy. El ne hidd hogy ez kínzás, a sok hülye ember erre ugrik közben meg a valóban kínzott állatokat elfelejtik. Ma már modern módszerekkel csinálják, nem fáj a kutyának és nem rángatják a fülét. Főleg azért nem mert ez a kutya nem dobermann, ennek nem hagynak olyan hosszú fület amit fel kell állítani mint a dobinak.
Ha neked nem tetszik akkor ne csináltasd meg csak ne higyj az ilyen eltúlzó embereknek.
ha nem írod utána, tuti azt gondoltam volna Rólad, hogy valami kutyaviadalokra járó kopasz széttetovált pasi vagy:D:D
ugyhogy inkább meglepődtem azon, hogy lány vagy, mint amit írtál:D és nem fogok piros kezecskét adni, mert ez a Te véleményed!
Jajj hagyjuk már ezt a "CSONKÍTOTT" szegény állat dumát,ez már gusztustalan. Sokkal szebb,elegánsabb egy kutya vágott füllet,és sokkal egészségesebb is,jobb ha tőlem tudod. Régen vágott ma már vágatlan fülű fajtát tenyésztek és a vágás megszüntetése miatt rengeteg a fülprobléma. Az annyira jó amikor nyáron majd lerohad a kutya füle ,napi 2-3szor kell bele csöpögtetni,meg kenegetni. Jobban járt volna,ha a kedvenc dokim szépen levágja neki 10-12hetesen altatásban fájdalom nélkül,mint így,hogy tavasztól őszig folyamatosan be van gyulladva a füle mert nem tud szellőzni.
Na akkor melyik az állatkínzás?
Érdekes,többször volt lógó fülű kutyám,mégsem volt semmi bajuk a fülükkel soha.
Itt a környékünkön is van pár dobi,boxer,stafford meg egy csomó,egyébként csonkított fajta kutya vágatlan füllel-farokkal,mégsincs sosem semmi bajuk.Érdekes,nem?
És sok közülük elmúlt 10 éves is.
Ismerősöm régebben csonkíttatta a boxereit,de már jópár éve természetesen vannak hagyva a kutyái,sosincs bajuk.
Sőt,olyannak el sem ad kölyköt,aki "szépészeti"műtétet akar végeztetni a kutyáján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!