Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet ilyen gazdák ellen...

Mit lehet ilyen gazdák ellen tenni?

Figyelt kérdés

Van két gyerekem 4 éves és egy 18 hónapos. Igyekszem állatszerető eberekké nevelni úgy, hogy nem minden kutyát simogatunk meg, gazdiját megkérdezzük, kéz szaglásás, hogy megismerje a kutya stb.

Tegnap voltunk kint szánkózni. Mi voltunk ott előbb. Közbe jöttek kutyások nyílván a kutya is élvezze a havat. Ami engem zavart, hogy a harci kutya konkrétan a 18 hónapos gyerekem arcában volt. A nagyomat is fellökte. Kértem a gazdát tegye pórázra és tegyen szájkosarat rá. Erre ő fel volt háboródva mit képzelek stb.

Volt kutyám egy tacskó aki 16 éves koráig élt. Így tudom milyem kutyát tartani. De így mi nem csináltunk ahol gyerekek voltak mi kikerültük őket.

Lehet valahol panaszt tenni?

Nem ez az első eset egyszer kis hijján megharapta a lányomast egy kutya. Ott szó szerint én álltam a gyerekem és a kutya között. Elméletileg ő sem bántott, hiszen ott volt a másfél éves kis gyerek.

De miért kell idegenekhez oda engedni?

Miért nem alap ez a kutyásoknak?

2015. jan. 30. 19:15
1 2 3
 21/30 Szilvi & Argos ***** válasza:

Sajnos nagyon-nagyon sok kutyásnak nem alap, hogy idegenekhez NEM engedjük oda a kutyát kérdezés, érdeklődés nélkül...ahogy nem alap a behívhatóság a kutyáknál, az ürülékszedés, stb.

Remélem, azért általában a kutyásokra nem neheztelsz, mert a normális kutyások figyelnek a környezetükben élő állatokra-emberekre egyaránt, és úgy tartják az ebeket, hogy másokat a legminimálisabb mértékben zavarjanak csak :)

2015. jan. 30. 20:46
 22/30 anonim ***** válasza:

Őszintén sajnálom a rossz tapasztalatod :/

Én is kutyával jártam hasonlóan tegnap. Éppen kint voltunk, fiatal, 1,5 éves, nem éppen kis termetű kutyával. Ez volt az első hava, szóval eléggé izgult, feszült volt, meg fázott, ilyenkor azért be van sózva, folyton mozgásba van és mivel még csak gyakoroljuk a póráz nélküli fegyelmet nekem is résen kell lennem.

Már éppen kezdett oldódni, tudtunk egy kicsit játszani, mikor hirtelen két kisgyerek egymást húzva, ordítozva, sikoltozva, rikoltozva elhúzott tőlünk szánkóval pár centire. Szerencsére gyorsan eltudtam kapni a nyakörvét, de ez is az utolsó másodperc volt, mielőtt rájuk ugrott volna.

Egyáltalán nem számítottam rájuk, mivel ez körülbelül este nyolckor történt. Egy 3-4 éves gyerek így 8 körül, azért megtudja lepni az embert :"D

Az anyjuk végül nagy kegyesen arrébb tessékelte őket, de addigra már elég látványosan kellett rángatnia a kutyának, hogy észrevegyen(mivel kesztyűben voltam nem tudtam rendesen rárakni a pórázt).

Ennél csak az a rosszabb, mikor az idős nénik magukhoz hívják az én kutyámat. Ha odamegy hozzánk és megkérdezi, megsimogathatja-e természetesen igent mondok, de attól még ne hívogassa el tőlem senki. Igen, még a behívásra rá kell gyúrnunk, de ez lényegesen lelassítja a tanítási folyamatot :/

Amúgy nem kell aggódnod (: Egy kutya nagyon egyértelmű jeleket ad arról, ha támadni akar. Nem olyan könnyű kiakasztani őket, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem oltári bunkóság odaengedi a kutyát egy idegen gyerekhez.

A kedves gazdára óvatosan rá kell szólni, lehet kamuzni is, hogy a gyereket nem rég megharapta egy kutya, szóval most kicsit tart tőlük. Nem árt. Legalább valami lelkiismeret furdalása lehet, hogy lesz.

Bejelenteni nem lehet sehol, de ha szólsz a sajtónak azt is leadják, hogy a szemét, gonosz, vérbenforgó szemű harcikutya majdnem széttépte mindkét gyerekedet egyszerre :"D Viccen kívül: Tényleg csak a hírük rossz, amúgy nagyon jó fej, gyerekszerető kutyák (: Ez persze nem azt jelenti, hogy bárki gyerekét szerethetik.

2015. jan. 30. 21:57
 23/30 anonim ***** válasza:
73%
Már megint egy hisztizős anyuka. Lett bármi bajotok? Netán fellökte a gyerekedet? És az ugye nem baj, ha az én kutyámat kérdezés nélkül lerohanják a bölcsisek ugye? És ha megharapná félelmében, mert fél a gyerekektől, akkor ugye én lennék a r.hadék és nem a kedves anyuka, aki tojik rá, hogy megkérdezze, megsimogathatja-e a gyereke a kutyámat? Mert ő nem szól bele, hogy merre megy a totyogósa, hagy bontakozzon csak ki! Mert ne korlátozzuk a gyereket, mert most a korlátlan neveltetés a divat!!! A kisovodás gyerek anyukával odajöhet a futtató kerítéséhez és KÉRDEZÉS NÉLKÜL nyomogatják befele a kerítésen a pogácsát, kekszet, és etetik a kutyákat, mert a kicsi gyereke úgy akarja! Szarnak rá, hogy mit művelnek ezzel, ja, hogy szeretik a kutyákat? Jaaaa..... és annyi eszük nincs, hogy ezzel a viselkedéssel pont majd arra tanítják a kutyát, hogy esetleg majd a mérgezett virslit is elfogadják egy idegentől? HMMM? Ez persze nem baj, jaaa és az sem, ha esetleg a kutyám pl allergiás a mogyoróra vagy a csokira, ja kit érdekel, hogy utána megfullad az allergiától, a lényeg, hogy kérdezés nélkül megetettük! Elegem van már a kisgyerekes anyukákból, akik ilyeneken hisztiznek, most én is hisztizek akkor, tessék!
2015. jan. 30. 22:22
 24/30 anonim ***** válasza:
63%
Mellesleg ne a harci kutyától félj, aki meg van nevelve és elsétál a gyereked mellett. Hanem a pórázon feszengő ölebektől, akik a gazdájukat sétáltatják, mert az félelmében tényleg megmarhatja a gyerekedet, mivel nincsen szocializálva és 5 méterrel előbb ér oda a gyerekhez, mint a gazdája.
2015. jan. 30. 22:26
 25/30 A kérdező kommentje:

Kedves 23-as válaszoló!

Igen lett a lányomat fellökte. A fiamnak nem lett baja de lehetett volna.

Én nem viszem a kutya futtató közelébe a gyerekem és tőlünk nem is fog kapni semmit sem.

Hisztizek lehet. De könyörgöm hadd ne kelljen már minde ismeretlen kutyát eltűrnőm, hogy oda megy a gyerekhez. Volt kutyás révén kerestük azokata időpontokat amikor nem volt gyerek lent. Meg nem is engedtem el.

Nyílván eztte azért nem érzed hisztinek mert egy esetleges harapás után nem tefogsz küzdenia következményektől. Hanem én.

Nem volt szófogadó a kutya egyáltalán nem de azért nonszesz, hogy délután nem lehet levinni a parkba a gyerekeket, mert a kutyások ész nèlkül engedik el a kutyájukat. Nem fogad szót a kutya.

2015. jan. 31. 08:33
 26/30 anonim ***** válasza:

"lehetett volna"

Azt ugye tudod, hogy egy zongora is a fejetekre eshet?

2015. jan. 31. 11:59
 27/30 A kérdező kommentje:

Pont az ilxen kutyásokjal van bajom aki olyan elfogult a saját kutyájával, hogy nem fogja fel, hogy a kutya nem mindig reagál úgy ahogy ``szokott``.

Miért is kellene megvárni, hogy baj legyen. Miért nem lehet egy kicsit jobban egymásra figyelni.

Engem sem akart gyerek koromban bántani a kutya ami mégis megsebzett olyan szinten, hogy az mind a mai napig látszik az arcomon a nyoma. Ismerős kutyája volt. Na ezt nem akarom az én két gyerekemnek.

2015. jan. 31. 14:01
 28/30 anonim ***** válasza:

24-es!

" Hanem a pórázon feszengő ölebektől, akik a gazdájukat sétáltatják, mert az félelmében tényleg megmarhatja a gyerekedet, mivel nincsen szocializálva és 5 méterrel előbb ér oda a gyerekhez, mint a gazdája."

Mekkora ökörséget írtál! NE ÁLTALÁNOSÍTSÁL MÁR!

Ha annyit sem tudsz, hogy a kisebb testű kutyák sokkal intenzívebbek, pörgősebbek, mint a nagyobbak és te emiatt szocializálatlannak tartod őket, akkor jobb, ha nem írsz le semmit sem! Tanuljál, van mit bepótolni. Azért, mert kicsi és ugat a legtöbb kutyára/emberre, nem véletlen!Így lettek kitenyésztve. Sokkal érzékenyebbek és nem az "ölebségük" miatt! Jobban félnek tőlük, mint a nagyobbaktól. Az, hogy előrébb jár, mint a gazdája, kit érdekel? Ez nem hadsereg, hogy sorban egymás mellett vagy mögött kell menni. Mellesleg ez megint általánosítás a kicsikre vonatkozóan, mert a nagyobbak is sétáltatják a gazdáikat.. Ha van neked kutyád, te ott toporogsz mellette pár cm-re tőle, hogy ne tudja rendesen elvégezni a dolgát? Mint egy gógyi felügyelő? INSPECTOR GADGET :-)

2015. jan. 31. 14:03
 29/30 A kérdező kommentje:
Azért ezt a zongora a fejemre esik vagy a kutya megharap nagy külömbség van Főleg az esélyeket nézzük.
2015. jan. 31. 14:03
 30/30 Szilvi & Argos ***** válasza:

23-as! Azért nehogy már normális legyen, hogy nagy testű, főleg bull típusú, de egyáltalán BÁRMILYEN kutya odarohan mások gyerekeihez, fellöki és ugrál rájuk!!!! Igenis tartsák pórázon, ha tudják, hogy így viselkedik gyerekekkel, vagy ha szabadon engedik, tartsák kontroll alatt!!!

Gyerekesek és kutyások közt is van idióta bőven...sajnos :(

2015. jan. 31. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!