Mit lehet ilyen gazdák ellen tenni?
Van két gyerekem 4 éves és egy 18 hónapos. Igyekszem állatszerető eberekké nevelni úgy, hogy nem minden kutyát simogatunk meg, gazdiját megkérdezzük, kéz szaglásás, hogy megismerje a kutya stb.
Tegnap voltunk kint szánkózni. Mi voltunk ott előbb. Közbe jöttek kutyások nyílván a kutya is élvezze a havat. Ami engem zavart, hogy a harci kutya konkrétan a 18 hónapos gyerekem arcában volt. A nagyomat is fellökte. Kértem a gazdát tegye pórázra és tegyen szájkosarat rá. Erre ő fel volt háboródva mit képzelek stb.
Volt kutyám egy tacskó aki 16 éves koráig élt. Így tudom milyem kutyát tartani. De így mi nem csináltunk ahol gyerekek voltak mi kikerültük őket.
Lehet valahol panaszt tenni?
Nem ez az első eset egyszer kis hijján megharapta a lányomast egy kutya. Ott szó szerint én álltam a gyerekem és a kutya között. Elméletileg ő sem bántott, hiszen ott volt a másfél éves kis gyerek.
De miért kell idegenekhez oda engedni?
Miért nem alap ez a kutyásoknak?
Mi is az a harci kutya tulajdonképpen?
Attól, hogy a kutya odamegy a gyerekedhez, még nem fog rátámadni. Panaszt akkor tudsz tenni, ha megsebzi a kutya a gyereket. Van, aki elengedi, van, aki nem. Szólj, ha valaki elengedi a kutyát, és félted a gyereked (bár az nem világos, hogy miért nem raknak pórázt a kutyára gyerek közelében. Nem lehet tudni, hogy nem történik-e valami, ami miatt a kutya berág, és támad.)
Sajnos, nem egyformák a kutyások sem. Eleve az odament kutyás vétett, mert póráz nélkül volt a kutyája. Normálisak nem viszik közvetlen idegen gyerekek közelébe a kutyájukat.
Napközben, ha ilyen bunkóval találkozol, mondd neki, hogy ráhívod a köztereseket.
Szájkosár amúgy nem kell a kutyákra ma már.
Remélem, sokkal több jó kutyással fogtok még találkozni, mint negatívval.
Én is póráz nélkül sétáltatom a labradoromat és a felnőttek lelki problémái e téren különösebben nem hatnak meg, hogy őszinte legyek (lehet kövezni), de a gyerek az más, hiába tudom, hogy a kutyám baromi jól kijön a gyerekekkel, gyerekhez csak úgy nem engedem oda, csak ha a szülei szerint rendben van a dolog. Egy kisgyerek számára egy barátságos kutya is lehet félelmetes és ezt én teljesen meg tudom érteni és a legjobb szándékkal igyekszem maximálisan figyelembe venni, nem is szokott ebből gond lenni.
Szóval tényleg bunkóság csak úgy összeengedni egy kutyát idegen gyerekekkel, egyetértek. Hogy tenni mit lehet ez ellen? Semmit, a bunkó emberekkel nem lehet kezdeni semmit, lehet szólni, aztán ha leszarják, akkor mégis mit tud tenni az ember?
2 kutya volt de a sharpei a másik pit bull volt.
Engem jobban a pitbull zavart mert az ment oda a 18 hónapos fiamhoz. Mert ugye neki hiába is mondom nem biztos, hogy megteszi. Az életkorából adódóan. A víz levert. Tudom nem fajta kérdése, hogy támad e de ez a kutya le se sz...ta a gazdáját. Amúgy a parkba ki is van téve hogy tilos a kutyát parkba vinni.
Nem féltem túl a gyerekeket, mert ha normális gazdi kutyáját megsimizhetik, ha engedi a tulaj.
"Tegnap voltunk kint szánkózni."
Fontos lenne tudni, hogy hol, mert eltérő szabályok vonatkoznak a különböző területekre.
1. olyan, hogy harci kutya NINCS, értsétek már meg!!!
2. Abban igazad van, hogy nem kéne odaengedni más gyerekeihez, meg egyáltalán senkihez se, főleg, ha az illető nem engedte ezt meg! Ha anya lennék, engem is idegesítene, ha mindenféle megkérdezés nélkül odajönne bárkinek is a kutyája, legyen az akármilyen kutya is, de főleg, ha látom, hogy tolakodó.
De sajnos sok kutyás úgy van ezzel, hogy "ó hát nem harap" és elintézik ennyivel... Lehet, hogy nem harap, de attól még nem kéne hagyni, hogy bárkihez odamenjen, sose értettem az ilyet... Én imádom a kutyáimat és nálunk általában fordítva szokott ez lenni. Általában az anyukák, nagymamák tolják be a kutyáim arcába a gyerekeket, amire az egyik azonnal nekikugrik (ebbe most ne menjünk bele, erős a védőösztöne, így szeretjük, de ilyen helyen mindig szájkosárban van!), aztán persze én vagyok a hibás.. na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!