SOS segítség bolha ellen? Nem egyszerű eset.
Két-három héten belül szülni fogok, viszont a két kutyám bolhás lett az ősszel. Eddig sosem volt ilyen problémánk, exspotot használtunk, de az egyikük allergiás lett rá. Akkor vettem nekik nyakörvet (kiltix/scalibor), de amióta terhes lettem, nem bírom elviselni a kiltix szagát. Sajnos idő közben lejárhatott mindkettő, mert bolhásak lettek. Vettünk bobi sampont, a nem allergiásnak ampullát, a másiknak bephar nyakörvet, de ma megint bolhát találtam az egyikükben, és sajnos továbbra is vakaróznak. Tudom, hogy a környezetet is takarítani kell, kidobtuk a párnájukat, új fekhelyet kaptak, és nálam nincsenek szőnyegek, úgyhogy mindenhol volt fertőtlenítő felmosás. Mégsem voltunk sikeresek. Azt gondoltam, elég egy olyan nyakörv/ampulla is, amelyik rövidebb hatóidejű, hiszen úgyis mindjárt itt a tél, a scalibor meg nagyon drága, a hatékonyságáról meg nem vagyok meggyőződve, ezért nem azt választottuk. Rossz döntés volt?
Nagyon várom a javaslatokat, tapasztalatokat!
jól értem, hogy benti kutyák?
bolha ellen úgy tudsz védekezni, hogy megfürdeted a kutyákat (illetve helyetted valaki) és minden helyet bolhamentesítessz, ahol járnak.
NEOSTOMOSAN a fürdetéshez és a fertőtlenítéshez.
scalibor vált be nálunk, de szerintem ha a környezet bolhamentes, mindegy milyen nyakörv van rajtuk.
egyébként bolha télen is lehet.
Mindenképpen pontot kellene tenni a dolog végére, mielőtt még megszületne a kicsi.
Bolha ellen Bravecto tabletta, ez jó megelőzésre is, ill. a fennálló bajok megszüntetésére is, és évente csak négyszer kell adni a kutyáknak, állatorvosnál kapható.
A lakásban megbújó dögök ellen meg ezt ajánlanám: [link]
Ezek a dogok sajnos nagyon jol utaznak, madaron és egyéb allaton, igy az ellenallo képességuk folyamatosan javul, bolhairtora is. A frontline combo cseppre mar nem reagalnak. Ami nekem bejott;
Advantix bolhairto csepp, és féregtelenitsd ugyanakkor, a bolha és bélféreg terjeszti egymast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!