Mit lehet ilyen gazdák ellen tenni?
Van két gyerekem 4 éves és egy 18 hónapos. Igyekszem állatszerető eberekké nevelni úgy, hogy nem minden kutyát simogatunk meg, gazdiját megkérdezzük, kéz szaglásás, hogy megismerje a kutya stb.
Tegnap voltunk kint szánkózni. Mi voltunk ott előbb. Közbe jöttek kutyások nyílván a kutya is élvezze a havat. Ami engem zavart, hogy a harci kutya konkrétan a 18 hónapos gyerekem arcában volt. A nagyomat is fellökte. Kértem a gazdát tegye pórázra és tegyen szájkosarat rá. Erre ő fel volt háboródva mit képzelek stb.
Volt kutyám egy tacskó aki 16 éves koráig élt. Így tudom milyem kutyát tartani. De így mi nem csináltunk ahol gyerekek voltak mi kikerültük őket.
Lehet valahol panaszt tenni?
Nem ez az első eset egyszer kis hijján megharapta a lányomast egy kutya. Ott szó szerint én álltam a gyerekem és a kutya között. Elméletileg ő sem bántott, hiszen ott volt a másfél éves kis gyerek.
De miért kell idegenekhez oda engedni?
Miért nem alap ez a kutyásoknak?
8-as vagyok.
Azért annyit tisztázzunk már, hogy egy 18 hónapos gyerek már sok mindent megért, azt meg pláne meg kellene tudni értenie, hogy ha anya valamire azt mondja, hogy NEM, akkor az NEM. Vonatkozik ez arra is. hogy odamehet-e más kutyához, hiszen ha egyszer odamegy egy olyan kutyához, amelyikhez nem kellene, és mondjuk megfejeli a szájkosárral, az sem lesz annyira jó, hidd el. És tényleg nem rosszindulatból írom! Volt már ilyen jellegű vitám kisgyerekes anyukával és eléggé berágtam rá, mikor az én jól nevelt kutyám nem volt jó helyen szerinte (a lábamnál ült), mert ha a gyereke odajön és megharapja, akkor mi lesz? Tájékoztattam, hogy én megneveltem a kutyámat, nem megy oda a gyerekéhez, maga meg nevelje meg a gyerekét, hogy ne jöjjön ide és akkor nem lesz gond....
8 válaszoló nálunk fordïtva volt. A kutya jött oda hozzánk és én nevelem a gyerekemet.
Tudja mit jelent a nem szó. De egy 18 hónapostól sokszor hiába kérsz nem bizros, hogy megteszi. Viszont én is oda figyelek megállunk es megvárjuk, hogy a kutyások elmenjenek. Elmondom, hogy kutya közelébe nem sikítuni, nem kapkodunk.
Meg az alapvető dolgoka stb.
De ez fordítva is így kellene, hogy legyen.
Persze, írtam is, hogy igazad van, nem kellene a gazdáknak csak úgy odaengedni a kutyájukat bárkihez... Csak azt mondom, hogy a kutyások között is van idióta, meg az anyukák között is :) De nem rád értettem. Csak arra, hogy sokszor ők elvárnak mindent a kutyásoktól, de nekik meg tök alap, hogy beletolják a gyereket a kutya arcába, aztán csodálkoznak, ha baleset van belőle.
8as
Én a 8-as válaszolóval értek egyet. Sok kisgyerekes szülő csak hagyja és nézi, hogy odamegy a gyerek a kutyához, én ezt nem szeretem. Meg is szoktam mondani, hogy ne nyúlj hozzá, mert nem lesz jó vége. Nem szereti, ha idegenek simogatják és ez nem baj.
A másik amit utálok, ha a kutya közvetlen közelében sikítozik a gyerek.
De mindkét táborból vannak bunkók. Nálunk is a pit bullos gazdik azok, akik póráz nélkül elengedik 50 méterre a kutyájukat, pedig közterületen csakis pórázzal lehet sétáltatni. Vagy mikor látja a másik gazdi, hogy a két közeledő kutya nem szívleli egymást, mégis odaengedi a kutyáját... Az ilyen ne tartson kutyát, ha nem ismeri az alap viselkedéseket!
Nem szoktam bunkó lenni. Inteligens vagyok ennyire, de a gazdák annál jobban ha megkérem, hogy ne engedje oda.
Normális gazdikról nincs miről beszélni
Az egy másik téma, ez a mindent megengedünk a gyereknek és nem szólunk rá. Na nálunk ilyen nincs. Utcán kézenfogva jön a lányom, fiamat még hordozom.
Magyarázok nekik. Boltban sem volt szerencsére hiszti, hogy ezt akarja stb. De egy dolgott választhat mindig mind kettő.
A lányom olyan ha kint van sikit is. De valamikor neki is ki kell engedni a fáradt gőzt.
Sokan mondják szerencsés vagyok mert sok mindenbe nincsenek problémánk. Evés, alvás. De ezért keményen teszek is, hogy így legyen.
kérdező, ezt írtad: "De miért kell idegenekhez oda engedni? Miért nem alap ez a kutyásoknak?"
Nem alap és ne általánosíts! Én sem szeretem a bunkós kutyásokat és a bunkós gyerekeseket! A gyerekes anyuka szemében én vagyok a bunkó, amiért nem simogathatja meg a kutyát a gyereke. Ok. simogasd, ha tudod, aztán meglátjuk mi lesz, de akkor viselje a következményeit is. És nem akarják megérteni a miértjét, hogy ne!
Tenni annyit tehetsz, hogy rászólsz a gazdára. Ha ennek ellenére sem csinál semmit, akkor mond meg neki, hogy hívod a köztereseket. Vagy vedd máris kezedbe a telefont és csinálj fotót a kutyáról.. Talán észbe kap.
A sikítás akkor okés, ha nem közvetlen másik ember közelében zajlik. Ezt a viselkedést is meg kell tanítani a következő nemzedéknek. Mert a kutyáknak ezerszer érzékenyebb a hallása, mint nekünk. Ha normális hangnemben szólunk az állathoz, már nekik az is "hangos". Ha jó pár méterről suttogva szólok a kutyámnak, azt is meghallja..
Ha mosolyogsz, kivillantod a fogad fehérjét, ők azt kihívásnak veszik.. Asszem ennyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!