Miért ilyen sovány a kutyám?
Premiumminőségű tápot kap, lassan már a dupláját az előírt adagnak, mégis 30-35 kg helyett 20-25kg és úgy néz ki, mintha éheztetném, elhanyagolnám. Egy az egy táp, amitől nem megy a hasa, de nem is hízik. Egyébként nagyon beteges is, az orvos szerint azért, mert ilyen sovány.
Most vettem neki hentesnél disznó szívet, májat, szalonnának valót meg csontos húst, disznófarkat, bőrt, mindenből 1-1 kilót, meg az állatorvos tanácsára kap főzve disznóvért. Ha ahhoz hozzáfőzöm amit vettem és a táp mellé kap, vajon fog hízni?
Az etetőedényt mosd ki alaposan,minden etetés előtt. Fontos a higiénia,nem feltételezem,h nem tennéd a leírtak alapján,de menjünk sorba...
Egy marék zabpelyhet áztass tejbe tizenkét órára,szobahőmérsékleten. Etetéskor a tápra tegyél egy evőkanál étolajat,ha lehet akkor olyat amiben van omega 3.pl vénusz o3... Kell a zsírsav.
A táp után kb 2-3 órával jöhet a zabpehely.
Etesd ezzel 2-3 napig,aztán főtt rizs,zöldség nyersen,darálva és főtt hús. De csak normál adag!
2-3 nap után zabpehely tejben váltsa a rizst,zöldség-hús marad,ekkor már emelheted az:-) adagot is.
Ez egy hét rendje és elkor már észrevehetően jobb étvágynak kell lennie. A széklete változni fog, de nem hiszem,h problémás lesz.
Az utolsó két menüvel etesd ez után egy hétig,egy nap zabpelyhes,hat nap rizs-hús verzió. Adag emelt legyen és a második héten legalább! egy kilót kell híznia.
Ja es a fogait nézesd meg,az is okozhatja.
Tuti menü hízásra,ha nincs szervi baja. Ha felszed 5-6 kilót,álljatok át BARF menüre. Bombázó erőnlétű kutyáid lesznek...
A legfontosabbat majdnem elfelejtettem,öregszem...
A zabpehelyre tegyél sót,mielőtt neki adod és egy kis friss tejjel lazítani kell! Nagyon fontos a só a zabpelyhen!
Köszönöm a válaszokat!
Valaki kérdezte a rizses verziót... tudtommal nem mondtam, hogy kapna rizst, illetve megemlíteném mégeggyszer: a kutyának néhány dologtól NINCS híg széklete: hús, 1 féle táp, kecsketejből készült termékek.Zöldségek közül csak a répát nem válogatja ki csak, egyébként minden gyümölcsöt szeret, csak utána rettentő büdöset szellent... 1 alma és a vágóhíd virágillatú a nappalihoz képest.
A zabpelyhes verziót kipróbálom majd, viszont a BARF-ozást nem ajánja se a menhely, se pedig az állatorvosunk, mert elvileg nem kéne mégjobban szétterhelni a gyomrát.
Arra egyébként még mindig nem kaptam választ, hogy valaki adott-e már ilyen levest a kutyájának és használt-e. Az biztos, hogy hiába zsíros, a széklete ma reggelre kemény volt.
Ja, és még annyit: annyit tudott mondani eddig az összes állatdoki, hogy a bélbolyhai túl lassan fejlődnek és túl korán pusztulnak el, ami mivel semmilyen megbetegedése nincs, valószínűleg vgy attol van, hogy kiskorában nem kapta meg a megfelelő tápanyagokat és így alakult ki az emésztőrendszere, vagy valamilyen genetikai eredetű a probléma.
Méghogy a BARF megterheli a gyomrot??????????????
Tudod, akármilyen régóta is az ember mellé szegődött a kutya, az emésztése még nem sokat változott. Ragadozó,és így az emésztése is a ragadozóké. Hogy némelyik megeszik mindenfélét, amit az emberek adnak neki, még nem azt jelenti, hogy valóban hasznosítja is.
A ragadozóknak az anyjuk megtanítja mit ehetnek meg és mit nem. A kutyának nem tanítja senki, hanem azt eszik, amit a gazdájuk ad.
Dobermannos ismerősöm hónapokig költött rengeteg pénzt a kutya kivizsgálására, gyógyszerezésére,mert a kutya fosott. Mindenféle betegséget megállapítottak, kezeltek és nem változott a helyzet.
A gazda besokallt, nem bírta sem anyagilag, sem idegileg, hogy nem változik a kutya állapota. Elkezdett főzni húst és rizst,zöldséget, időnként burizst. Azóta a kutya köszöni, remek formában van.
Tudom, a főzés nem egyenlő a nyers etetéssel. De, ha ez jön be, akkor miért ne?
Próbáld ki a menüt,ahogy azt leírtam,mindössze két hét...
Segíteni fog,hidd el.
A barf etetés pedig a legjobb a kutyáknak. Zöldségeket vegyesen rwszelve,rizzsel,mellé a hús. Tápon étolaj,omega3- mal és zabpehely. Ha követed,ahogy elözöleg leírtam bővebben hízni fog a blökid...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!