Megőrjít a kutyám, miért csinálja ezt, csont sovány?
"mert hagyod válogatni"
Ez nem hinném, hogy igaz, a bélszín teszt arra volt jó, hogy meggyőződjön a gazdi, semmi nincs amivel letudná nyűgözni a kutyát. ennek pszichés alapja lehet, bár túl fiatal a kutya ahhoz, hogy ezt feltételezzem, de azt gondolom, hogy nem szakértő tenyésztőtől vásároltad a kutyát. Valamilyen szinten futószalagon "teremti" a kis kutyikat, és valószínűleg érte valami olyan stressz, ami az etetéssel kapcsolatos.
Ne erőltesd. Nem fog éhen halni, egyedül az emberek elég hülyék, hogy éhhalálra ítéljék magukat... Valószínűleg ilyen az anyagcseréje, alkatilag sovány, nem kell aggódni érte, amíg vidám és élénk.
Előttem jól írták. Ne vacakolj mindenféle flancos kajával, mert rászokik, és soha az életben nem neveled rá a tápra. Szépen naponta egyszer (vagy többször, attól függ mennyi idős) tedd le elé a száraz tápot, aztán 5 perc után vedd el előle. Ne tukmáld, ne könyörögj neki. Ha eszi, eszi, ha nem eszi, nem eszi.
Esetleg próbálhatod nem tányérból etetni, hanem a földre szétszórva a kaját - nekem is volt olyan kutyám, aki csak a kupacról elgurult szemeket szedegette lelkesen. Ő is sovány volt, mint a fene, aztán pár év alatt összekapta magát.
Akkor napi 2x tedd elé. Ha öt perc múlva sem fog enni, vedd el tőle.
Hidd el, kaja mellett egy kutya sem halt még éhen... Élő példa: haverom kutyája MÁSFÉL!!! hétig koplalt, és most pár perc alatt elpusztítja a kaját. ÉS gyönyörű szőre van, meg minden.
'Szerintem nincs az a kutya amelyik életében legalább egyszer ne próbálkozna be az éhségsztrájkkal, hátha kap finomabbat. '
Nekem még sosem volt ilyen kutyám.
Szerintem meg ez nem éhségsztrájk, a bélszínnél, libamájnál hogy akar jobbat kapni? Azt megérteném, ha a tápra finnyázna, de ezekre? Ráadásul sovány is, nem létezik, hogy ne legyen olyan éhes, hogy bármit megegyen. A finnyás kutya meggondolja magát pár nap után.
Orvossal nézetted már, ha tényleg csont sovány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!