Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A 7 hónapos pumi szuka kutyám...

A 7 hónapos pumi szuka kutyám ebéd előtt evett csirkecomb-csontot. Lett valami baja?

Figyelt kérdés
Amikor letettük a kőre (terasz) a sült csirkecombokat hűlni, akkor kiment a kutya, és megevett egy csirkecombot. Azóta folyamatosan figyelem. Lassan eszik, jól megrágja az ételt. 13:30 környékén ette meh a csontot, azóta egyszer kakilt, egészséges kinézetű, barnát, nem volt teljesen szilárd, de nem volt folyós se. Nem hányt, nem kakilt véreset, úgy iszik mint általában (mennyiségben, időben), azóta egyszervsétáltunk, rendesen vizelt, nem volt sűrű se és véres se, a kedve jó, játékos, sétánál is és itthon is figyelek rá, hogy ne rázza össze magát tele hassal, nem rohangálunk, hanem hosszú távon lassan sétálunk. Most alszik, egyenletesen lélegzik. Víz folyamatosan mellette van, fél óránként cserélem. Kicsit száraz az orra. A mozgást nagyságától függően szemmel/fejjel követi. Beszédre reagál, farkát csóválja. Vezényszavakat betartja, engedelmeskedik. Remélem, elegendő információt tudtam adni. Kérlek Titeket, segítsetek, hogyan tudok még kedvezőbb terepet adni neki? Mennyi a valószínüsége, hogy beteg lesz, esetleg műtét is szükséges? Előre is köszönöm a válaszokat: egy 13 éves boldog lány gazdi, és egy 7 hónapos szuka pumi kutya

2013. dec. 25. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi baja és ugyan olyan amilyen volt, akkor nincs baj szerintem. Ha játszik, nem kedvetlen, nem hány stb. Tehát ugyan olyan mint amilyen szokott lenni, akkor nincs baj. :)
2013. dec. 25. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Hú, köszi, most megnyugtattál :)

Ugyanolyan mint a csirke előtt. Vidám, most ébredt fel, és játszik a zoknijával (egy játék, ami zokniból van )

2013. dec. 25. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:
nagyon jo gazdi vagy, barcsak mindenkiben ennyi felelosseg lenne az allataival szemben. Nem telt el meg azota sok ido, tartd rajta a szemed, foleg az etvagyan es a kakijan. Nem hiszem hogy lett valami baja, hiszen valoszinuleg jol megragta a csontot, ne aggodd tul sem a dolgot azert. A kutyak szervezete fel van keszulve a csontos darabkak elfogyasztasara is, de nyilvan nem hasznal nekik. Nem hinnem hogy ettol baja lett. Eseleg finoman attapogathatnad a hasijat parszor a kovetkezo napokban, nincs-e valami belcsavarodasa vagy nem puffad-e.
2013. dec. 25. 16:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Nemsokára kapja a vacsiját, megnézem, hogy milyen az étvágya.

Megpróbálom nem túlaggódni a dolgot, de sajnos egyszer márbelvesztettem egy állatot gondatlanság miatt, 3 éve volt magyar vizslám, és egy keverék kutyusom (örökbefogadott, ő még mimdig megvan :) ) én meg buta fejjel ott hagytam a 10 éves vizslánkat 5 éves unokatestvéremmel, ő meg tudatlanságból teleetette csokival, és sajnos későn vettük észre a romló állapotát, ezért nem élte tíl. Akkor megfogadtam, hogy a következő kutyámra nagyon fogok vigyázni. Sajnos most becsúszott ez a hiba, remélem nem lesznek következményei. Különösen közel áll a szívemjez ez a kutyus, mert az anyját vemhesen találtuk a falu végén a töltés mentén. Sajnos ő herpeszben meghalt, de született 5 kölyke (ennyi maradt életben). Aki nálunk maradt az a legfiatalabb, ő született utoljára. Eddig úgytűnik semmi baja. :) Majd még írok, mi lett vele. :D

2013. dec. 25. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
semmi baja nem lesz. Igaz, hogy nyersen jobb lett volna neki, de nem kell tulaggódnod. kutyák milliói esznek csontot.
2013. dec. 25. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kellene vacsit adni neki. Egy egész comb bőven elég mára neki. Milliom kutya eszik csirkét , csonttal és nincs semmi bajuk.
2013. dec. 25. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!