Egy szukára az ivartalanítás milyen hatással van?
Nekem több szukám van együtt. Tüzeléskor úgy viselkednek, mint mi: idegbaj, morgolódás. A kanokat elzárom, de a szukák is másznak egymásra, ilyenkor megy a morgás.
Az egy szem szuka igen, ő bújós a tüzeléskor. Még az öledbe is bemászik. A falka másképp viselkedik.
Szerintem ez náluk is egyedenként változik. Az embereknél is van olyan, akinek ha megjön átvált házisárkányba, más meg nem.
Az én kutyám tüzeléskor teljesen kifordul magából. Az eddig tanultakat egy csapásra elfelejti, elkezdi feszegetni a határokat, sokkal pörgősebb, de hamarabb is fárad el. Amúgy a mindennapokban minden kutyával simán elengedhetem, mert tudom, hogy nem lesz baj, ha tüzel akkor meg morog, meg oda oda kap nekik. Nem agresszív, mint azok a kutyák, akik ténylegesen agresszívak, és nem lehet elengedni őket, hanem kevésbé türelmes. Hétköznapokon, ha rátámaszkodik egy kutya, akkor kiugrik alóla és kezdődik a játék, ha tüzel, és rátámaszkodik egy kutya, vagy csak ráteszi az egyik mancsát már morog, és odakap a levegőbe (nem a kutyára)
Szóval, ha az én kutyám ember lenne azt hiszem nyaralni mennék azokon a bizonyos napokon...
De, mivel nem szeretem a jellemét tüzelés közben, ezért a következő tüzelést már nem várjuk meg, szépen elslattyogunk a dokihoz, és elbúcsúzunk az ivarszervektől.
Jobb lesz az mindenkinek, kiskutya meg amúgy sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!