Milyen a kutyaivartalanítás?
A kannak kicsit egyszerűbb, mint egy szukának. Altatásban végzik, és nem fáj neki. Azt hiszem, hogy szukánál az első tüzelés után lehet, de inkább keress rá a Google-ban.
Szerintem érdemes, ha nem akarsz szaporító lenni, és újabb gazdátlan állatokat gyártani. A tenyésztés a tenyésztő dolga. A kan kevésbé szökik, a szukára pedig nem kell annyira figyelni, mert nem tudják felcsinálni.
Első,téged fejbe kéne lőni.Vagy akkor tartsd el légy oly kedves az összes senkinek nem kellő kölyköt,abból is van bőven,hála az ilyen agyatlan lényeknek,mint te.
Kérdező,rutin műtét,pár órával később már kutya baja.Általában 10 nappal később varratszedés,és örök nyugalom érzése,hogy több gondod ezzel nem lesz.
Olvasd el ezt,minden benne van.
Én azt mondom, hogy érdemes, ha nincsenek tenyésztői ambíciói az embernek, legyen szó akár szukáról akár kanról.(és a nagybetűs tenyésztőre gondolok, nem a szaporítóra, aki évente 2-szer elleti a kutyáját)
Mennyire fáj neki? Nekem jobban fáj :) Szuka kutyusom van, tavaly, kb. 8 hósan, még az első tüzelés előtt átesett a műtéten. Kb. 2-3 napig még gyagya volt, zavarta a galllér. Meg után viszketett a heg neki, de semmi extra nem volt. Annyi, hogy a biztonság kedvéért 2 hétig hanyagoltuk a hosszú sétákat és nem agilityztünk.
Egy egészséges kutya nagyon hamar felgyógyul egy ilyen rutinműtétnek számító beavatkozás után.
Mennyibe kerül? Változó. Nem mindegy hogy vidéken, Bp-n, melyik állatorvosnál. De minden évben szoktak lenni akciók, pl. ilyen: [link] De ha olyan az állatorvos, meg lehet vele beszélni a részletfizetést.
Én mindennel együtt 18E-t fizettem a 24-27 kilós szukámra(altatás, gallér, később varratszedés, anyagköltség és munkadíj).
Mennyi idős korában lehet legkorábban illetve legkésőbb ivartalanítani? Erre nincs egyértelmű válasz, az állatorvosok sem értenek egyet. Pl. nálunk nyugatabbra vagy Amerikában már néhány hetesen elvégzik, nálunk még vannak olyan lódokik, aki szerint egyszer kell szülnie a kutyának (ami egyébként hülyeség).
A lényeg, hogy a lehetőségekhez mérten minél korábban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!