Miért ilyen sovány a kutyám?
Premiumminőségű tápot kap, lassan már a dupláját az előírt adagnak, mégis 30-35 kg helyett 20-25kg és úgy néz ki, mintha éheztetném, elhanyagolnám. Egy az egy táp, amitől nem megy a hasa, de nem is hízik. Egyébként nagyon beteges is, az orvos szerint azért, mert ilyen sovány.
Most vettem neki hentesnél disznó szívet, májat, szalonnának valót meg csontos húst, disznófarkat, bőrt, mindenből 1-1 kilót, meg az állatorvos tanácsára kap főzve disznóvért. Ha ahhoz hozzáfőzöm amit vettem és a táp mellé kap, vajon fog hízni?
Vérvizsgálatot csináltattál? Nem lehet, hogy valami lappangó nyavalyája van, azért fogy?
Adhatnál neki egy darabig valami élőflórás cuccot, pl. Probicol-H-t, vagy akár kaukázusi kefirt. Ha ilyen érzékeny a gyomra, az talán picit helyretenné.
Főzz neki rizst. Ha fosásra hajlamos, a zsíros kaják nem biztos, hogy használnak.
Nem férges, és szervi baja sincs, már giardiára és az összes lehetséges emésztőszervi betegségre csináltak nála tesztet még a fajtamentőknél. Németországban éltem korábban, az ottani doberman fajtamentéstől hoztam el, náluk is ilyen volt, ők jöttek rá, hogy csak a Josera Economytól nem megy a hasa.
Már próbáltam neki disznó és libazsírt is tenni a tápjára, az eredmény nyálkás sárga széklet, ugyanez a disznó, liba és kacsatepertőtől is.
Csirkeallergiája van, azt tudom, de a házi szárnyastől nincs baja, meg főtt disznó, marha és vadhúst is kap, attól sincs baja, de eddig ezeket csak 1-2 hetente egyszer kapta, nem akarom megterhellni a gyomrát.
Most mondta az eggyik ismerősöm, hogy ő télen főz levest a kutyájának és attól meghízik, úgyhogy úgy vagyok, kipróbálom. Szerintetek jó lessz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!