Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi időt bír ki otthon...

Vixxi kérdése:

Mennyi időt bír ki otthon egyedül hagyva egy kutyus? Jól érezné magát egy francia bulldog egy 40 m2es lakásban? Mennyi idő alatt tanulja meg általában ez a fajta a szobatisztaságot? Átlag mennyi mozgásra van szüksége egy nap?

Figyelt kérdés

Régóta szeretnék kutyust venni,évek óta tervezgetjük párommal. Én napi 8 órát dolgozom.Nála változó. 40 m2es kis lakásban élünk. Valójában a nagytestű kutyákat kedveljük, de félek hiába álmodozom egy labradorról vagy dobermannról,valószínű nem éreznék ilyen kis helyen jól magukat s a jelenlegi iőbeosztásunk mellett nem tudnánk ezeket a fajtákat eléggé lemozgatni. Éppen ezért egy kisebb fajtán gondolkozunk.

A francia bulldog nagyon szimpatikus mindkettőnknek.

Kérlek, akinek van tapasztalata ezzel a fajtával írjon.

Illetve tapasztalt gazdik, ti is írjatok kérlek, hogy egyáltalán ajánlanátok e ilyen időbeosztás mellett egy kutya tartását, vagy egyenlőre várjunk még, amíg alkalmasabbak lesznek a körülmények?

Köszi előre is

2015. jan. 24. 21:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekünk franciánk van. Kölyök korában 3 hónapos koráig otthon voltam vele, majd utána kezdtük fel fokozatosan hozzá szoktatni az egyedül léthez. Az első fél évben szét rágott mindent, kábeleket, cipőt, dohányzó asztalt, stb... aztán lenyugodott kb fél éves korára.

Persze ezek bosszantó dolgok, de rengeteget adnak ezek a kutyusok, és minden másik kutyus az embernek. Mindegy milyen fajta, szeretni kell őket.

Én a saját bulldogomról tudok nyilatkozni, hétköznap reggel 30-45 perc séta. Általában napi 8-8 és fél órát egyedül van otthon, teljesen hozzá szokott amúgy, de havonta párszor van, hogy a párom otthonról dolgozik, akkor otthon van vele, de a kutya annyira beállt a hétköznapi rutinhoz, hogy ilyenkor is alszik addig amíg haza nem érek :)

du ah hazaértem, rögtön megyünk le sétálni, az kb 1 órás.

Aztán még kora este fél óra séta, és lefekvés előtt még egy 20-30 perces séta.

Ezen felül heti kétszer - munka után találkozunk kutyás baráttal/barátokkal. Ilyenkor velük bandázunk, este már csak egy negyed órás eü sétára viszem le.

Hétvégén meg szoktunk progit csinálni , tavassztól őszig kirándulások.

De hozzá teszem az én kutyám a bulldogok között is nagyobb energiájú, mint a többi. Szóval ez szoktatás kérdése is és egyén függő is.

Sok boldogságot a leendő kutyusotokhoz :)

2015. jan. 27. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!