Egy 14 éves juhászkutyus, aki mindig egyedül volt a ház úrnője, hogyan viselne egy kisebb termetű (3.5 éves francia bulldog szuka) új kutyust?
A 14 éves kutyus: juhászkutya,szuka, kerti, ivartalanított, erősen öregedik (izületes stb.)...Nagyon szeretnék elhozni mellé egy 3.5 éves ivaros szintén szuka francia bulldoglányt, aki sok kutyussal élt együtt, szintén kertben.
Szerintetek?
értem, és én is így gondolom, a kérdés az, hogy van-e valakinek ilyesmi tapasztalata? 250 km-ről hoznám el a kutyust, így (meg egyébként sem) tudnám vissza vinni, ha a miénk nem fogadná el.
A kislányunk nem domináns egyébként, a ház úrnőjét úgy értettem, hogy egyedüli kutyus volt a kertben soha nem volt a kóbor cicákon és süniken kívül más társasága kint.Sétánál más kutyákkal érdeklődő, nem agresszív.
Itt is - mint minden más, a kutya számára új helyzetben - egy kérdést kell feltenni: Ki a falkavezér?
Ha a gazda, akkor a kutya gond nélkül el fogja fogadni az új jövevényt, hiszen nincs más választása (pláne, ha amúgy sem agresszív más kutyákkal). Ha a kutya, akkor majd ő eldönti, elfogadja-e.
Amit a második írt, az - többek közt - azért nettó hülyeség, mert a kutyák nem emberek. Alapvetően ha a kutyának nincs problémája a fajtársaival és a kutya-gazdi kapcsolat rendben van, nem lehet probléma. Érdemes figyelni rá ugyanakkor, hogy az "újhús" ne részesüljön kiváltságokban az "öreggel" szemben. Ismerkedés (mint minden más esetben) semleges területen (futtatón, utcán, parkban, szóval kerten/házon kívül) történjen, ha ott már jól elvannak, együtt hazamehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!