A szomszédom eteti a kutyámat?!
Az a bajom, hogy a kutyámat eteti a szomszédom.... Hiába szólok neki, nem érdekli... ÉS érzékeny a gyomra a kutyának 20000 Ft-os tápot kadok, mert megy a hasa, de ez sem érdekli... Munkába megyek reggel, és ő meg eteti. Egyszer rajtakaptam, de hiába szólok neki. És a legnyagyobbik bajom, hogy olyanokkal eteti, ami szigorúan tiltva lenne...
csoki, cukor, chips, keksz (nem kutya keksz) az a mamlasz meg megeszi. Beszélek a kiképzőnkkel, hogy ezt hogy lehetne megoldani, de az is hosszabb idő. És mi a garancia, hogy a kis buta akkor se veszi el majd a kaját mástól, ha nem látom... még nagyon fiatal, fél éves kutyusom van... Mit tennétek?
A kutya nagyon értelmes állat.Csak idő és nevelés kérdése. Ha nem akarod elveszíteni, mindenképp rá kell nevelned erre.
Az élelmet CSAK a gazditól fogadhatja el!
Aztán hogy ki neveli erre az idődtől, és pénztől függ.
Mi is így veszítettünk el egy gyönyörű belga juhász kutyust. Valamit adtak neki keritésen bedobva.
Utána egy hétig kínlódott.
Fagyállóra gyanakodott az állatorvos.
Ez után nem sokkal betörtek a szomszédba.
Meglettek,az illetők norvégok voltak a szomszéd faluból.
Érdemes tudnod,semmi élőlény nem tud felépülni ha egyszer megette a fagyállót,és nagyon pici elég egy kutyusnak.
Az őrkutyáknál ezzel kezdik a kiképzést.
"A "rafinált" fényképes fenyegettéssel csak az a baj, hogyh a szomszéd nem sült hülye, akkor meg közli, hogy nem járult hozzá a kép készítéséhez, és a felhasználásához sem és töröld ki különben beperel."
A saját birtokán bárki azt fotóz amit akar. A szomszéd birtokháborírtást követ el, ha a kerítésen át tárgyakat (pl ételt) juttat a szomszédhoz.
Köszi a válaszokat:)
Nos megkötni nem kötöm meg, bezárni se tudom, mert volt neki hajdan egy szép kis kenel... De szétszedte. Kenel összerak, kutya visszarak:) hazajövök, kenel szétszedve, és ül az ajtó előtt:) (ez egy nagyobb elkerített rész volt, nem rakom be egy szűkebb helyre...)
A kutyakeksz jó tipp... lenne... sajnos nem hallgat a szép szóra.. "mert egy kis csokoládétól nem lesz semmi baja.. Jaj és csak azért megy a hasa mert nem normális kaját adok neki..." A vérnyomásom a plafonon.
Dr. Szomszéd állatorovs jobban tudja mint a klinikán... Fenyegettem azzal is, persze csak viccesen, mivel a kutyám kitűnő őrző-védő kutya, meg járunk suliba is, szóval egyszer csak megszokásból benyúl a kerítésen, és a kutya leharapta a kezét... Itt egy kicsit meglepődött, de attól még nyugodtam etette suttyomban a hétvégén is... ÉS CSOKIVAL. Úgy tudom egészséges kutyának sem szabad édességet adni, nem hogy egy érzékeny gyomrú és egyébként fejlődésben lévő kutyának...
Köszi a tanácsot, és a megértést (gondolok itt a kupac hasmenés átvitelére:D, mert lehet abból értene, vagy ha banyújtom neki a havi 20.000 Ft-os számlát:D )
De marad a kiképző, és remélem leszek majd annyira ügyes, hogy megtaníthatom neki, hogy ha otthon vagyok, ha nem, mástól nem fogad el kaját...
A tanítós, nevelős Válaszolónak:igazad van, erre mindig is készültünk. Ezzel lesz megoldva... Csak ez az egyetlen megoldás...
Türelmet, időt, pénzt nem sajnálok a kutyámtól. Kissé elmebeteg kutyatartó vagyok, legalábbis az "átlag magyar kutyatartó" szerint...
A kerítés teljes átalakításával már én is foglalkoztam, legalábbis gondolatban.
Az udvar felett viszont nem csska én rendelkezek, ezért azt nem tudom csak úgy magamtól átrendezni, a kerítésen pedig gondolkoztam, hogy olyan legyen amin nem látnak be, nem tudnak benyúlni, és akkor már csak az a fontos, hogy ne egyen meg a földről semmit, ami berepült...
A szomszédom egy tanár, aki nem is olyan öreg...
Azt én is megkérdezem, hogy az éppen felém rohanó kutyát megszretgethetem-e:)
Ez a normális szerintem is:)
"Érdekes lenne, hogy a saját telkemen azt fotózok, amit akarok. Akkor is azt mondanád, ha a szoszéd a saját telkéről fényképezgetne téged bikinben?"
Az ugyanúgy birtokháborítás. Nem az a kérdés, hogy hol áll a lábam fényképezés közben, hanem hogy mit fotózok. Szerintem egy szomszéd, aki a saját kertjében, de egyértelműen az én kertembe átnyúlva áll, valamit átdob, az kimondottan az a határeset, amikor lefotózható, pedig a teste nagy része odaát van. Ő éppen az én kertemmel teremt kapcsolatot, áthágja a határokat. Ha ugyanez a szomszéd a kerítés mellett krumplit ültetne vagy napozna, akkor nem fotózhatnám le. Ugyanígy nem fotózhatnám a saját kerítésemen levő bogarat, ha közben a szomszéd krumpliültetés/napozás közben látszik a fotón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!