A szomszédom eteti a kutyámat?!
Az a bajom, hogy a kutyámat eteti a szomszédom.... Hiába szólok neki, nem érdekli... ÉS érzékeny a gyomra a kutyának 20000 Ft-os tápot kadok, mert megy a hasa, de ez sem érdekli... Munkába megyek reggel, és ő meg eteti. Egyszer rajtakaptam, de hiába szólok neki. És a legnyagyobbik bajom, hogy olyanokkal eteti, ami szigorúan tiltva lenne...
csoki, cukor, chips, keksz (nem kutya keksz) az a mamlasz meg megeszi. Beszélek a kiképzőnkkel, hogy ezt hogy lehetne megoldani, de az is hosszabb idő. És mi a garancia, hogy a kis buta akkor se veszi el majd a kaját mástól, ha nem látom... még nagyon fiatal, fél éves kutyusom van... Mit tennétek?
Szívem szerint azt javasolnám, nyomj le a szomszéd torkán egy csomag kutyakaját...
A fényképes fenyegetés nem rossz, különösen, mivel ha mondtad neki, hogy beteg az állat, és ő ennek ellenére nem neki való dolgokkal eteti, az biza állatkínzás, és elkaszálhatják érte. Csak határozottan.
Az én szomszédom is eteti. Engem csak azért zavar, mert már úgy megszokta, hogy egész nap ott ül és várja őket. Nekem meg szégyen ez. Itthon már meg se eszi a kaját, csak a szomszédtól kunyerál folyton. :) Hát nem örülök túlzottan...
Egy időben a postás és hasonló emberek is hoztak neki mindig csontot és hasonlókat. Persze szeretetből meg mert nem akarták kidobni.
Én nem szóltam, de nagyon zavart, már csak azért is mert ne fogadjon már el a kutya mindenkitől ételt, és ne barátkozzon már mindenkivel! Nekem ez volt a fő bajom.
Szerintem a szomszéd nem akar neki rosszat, csak egyszerűen nem érti meg, hogy ettől baja lehet a kutyának. Anyukám is amikor főz dobálja ki a nyers húst a kutyának, macskáknak hiába mondtam ezerszer, hogy nem szabad neki nyersen adni. Így megy évek óta, nem tudok mit csinálni... reménykedem, hogy nem lesz belőle baj.
Azt javaslom menj át a szomszédhoz és kedvesen beszélgess el vele, hogy tényleg ne etesse már ilyesmivel a kutyát, mert szegény folyton beteg, mindig megy a hasa amikor ilyeneket kap és allergiás is rá fáj tőle a gyomra stb. Szerintem ne támadd le inkább már-már könyörögj neki és úgy add elő. Akkor csak megsajnál vagy jobban megért nem pedig egy legyintéssel elintéz és folytatja tovább a dolgot.
Én sok válaszolóval egyetemben szintén a kekszes verziót javaslom. Szerintem sem rosszindulatból eteti a kutyát, csak szereti, szimpatikus neki. Mi is etettük a szomszéd macskáját (mert a szomszéd nem adott neki enni, mi meg nem bírtuk elviselni, hogy a macska csont és bőr, illetve minden etetésnél átnéz hozzánk, az ő tálkája meg üres), de mi is jó indulatból. (Azóta eszébe jutott a szomszédunknak, hogy van macskája.)
Szerintem is adj át zacskó kutyakekszet a szomszédnak és mondd meg neki, hogy beteg a kutya, akármit nem ehet. Vagy ezt adja neki, vagy semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!