Mit tehetnék így a kutyával? Mi lesz vele?
Kezdjük az elején: 15 éves vagyok. Öt hónapos a kutyám, csak három hónapja van nálunk, de imádom.
Viszont most komolyabban szóba jött, hogy külföldre menjek tanulni (anyagi keret van rá), valószínűleg az USA-ban, de akár Ausztrália is szóba jöhet. Egy, rosszabb esetben két év.
De mi lesz addig a kutyával? Magammal tudnám vinni?
Nem szeretném itthagyni, attól is félek, hogy majd elfelejt, vagyis inkább a szüleimhez fog kötődni, meg igazából nem is szeretném itthagyni a nyakukra.
Maradjak itthon tanulni csak a kutya miatt, vagy ne "áldozzam fel" emiatt a jövőmet? Esetleg magammal tudom vinni?
Kis esélyt látok arra, hogy magaddal tudod vinni. Komoly papírmunka és állatorvosi vizsgálatok hada, meg karantén, meg minden kutyafüle előzi meg az ilyesmit. Ott meg aztán a lakhatásod lesz nehezebb.
De a kutya miatt ne is maradj itthon. Végül is nem lesz sanyarú sorsa a kutyának, otthon fog várni. A kutya nem felejt el, és nem fog kevésbé szeretni évek múltán sem. Gondolom, időnként hazalátogatsz, a kapcsolatotok megmarad. Érzelmileg nehéz az ilyet megélni, tudom, de hidd el, nem lesz baj.
Köszönöm mindenkinek!
Másodiknak nem mondok semmit, a hármas már elmondta.
Utolsó, egy családhoz mennék, és nem pitbullom van... Igazából én csak attól félek, mi lesz vele a nyolc+hat órás repülőút alatt.
Voltam már egyébként az USA-ban (nem véletlenül szeretnék odamenni tanulni:) ), tudom, mi a helyzet állatorvosi ügyben, lenne rá keret. :) időm is valószínűleg, elvégre csak kilenctől négyig leszek foglalt, rendes amcsi középiskola...
De tényleg tartok tőle, hogy a sok egészségügyi eljárás és a sok repülőút nagyon megártana neki.
Hat akkor nincs akadalya magaddal vinni a blokit. Az utazas attol is fugg,hogy hogyan utazik a kutyesz,utasterben vagy feladott poggyaszkent(utobbi stresszesebb) de mivel nem irtad a meretet,fajtajat igy nem tudhatom.Az egeszsegugyi eljaras abszolut nem megterhelo neki,egyszeru vizsgalat,megkapja a szurit amit amugyis kell neki kapnia,aztan altalaban javasolnak a kutyusodra tesrteszabott nyugtatot az utazashoz.De lehet boltban is kapni termeszetes nyugtato szereket.
Viszont erdeklodni mindenkepp szukseges a legitarsasagnal majd amelyikkel utazol,plusz State-enkent valtozoak a szabalyok a kutya beutazasat illetoleg.
hasonló problémám van nekem is...
annyi különbséggel hogy itt nem csak 1 vagy 2 évről lenne szó hanem minimum 6ról
én ugyanis egyetemre mennék külföldre és van itt 1 kutya és 2 macska akiket el szeretnék vinni
kollégiumba nem hiszem hogy beengedik őket és lwhet hogy albérletbe se
ráadásul a szüleim sem támogatják hogy elvigyem őket, mert szerintük csak plusz költség és bonyodalom
de
itt semmiképp sem maradhatnak, mert nem törődnek velük eléggé ( a kutya (nagytestű) egész nap kicsi kennelben van, nem szokták kiengedni. ha befagy a vize 1 egész napig nem cserélik ki. macskáknál is hasonló a helyzet. nem foglalkoznak velük.)
szóval egyedül rám számíthatnak; sétáltatom a kutyust meg tanítgatom. én úgy érzem nem tehetem meg velük hogy elmegyek nélkülük.. mert fizikailag és mentálisan is belebetegednének.
úgyhog ilyen szempontból te még szerencsés vagy, a szüleid biztos etetnék-itatnak rendesen, talan meg sétáltatnák is ha megkéred őket.
ezek az állatok nem a mieink sajnos
de a tulajdonos szívesen megszabadulna már tőlük
ki tudja mit csinálna ha itt hagynám őket neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!