Pesten, főleg a belvárosban vajon miért nem lehet látni gyerekeket (16 év alatt) kutyát sétáltatni?
Köszönöm a válaszokat! :)
Utolsó, akkor örülök, hogy nekem ilyen engedékeny szüleim vannak.
15 vagyok (lány), télen-nyáron hóban-fagyban hőségben én viszem sétálni, reggel hatkor én viszem ki a dolgát elvégeztetni, és este tizenegykor is én viszem le utolsó pisire.
Semmilyen incidens nem volt még. :) Jólnevelt kutya nem támad emberre, az enyém normálisan sétál pórázon. Egyszer akart nekimenni egy idegen kutya (távolról morgott, aztán nekiindult, természetesen póráz nélkül volt, mert az minek), még futtában hozzávágtam egy vastagabb botot, na akkor értetlenül pislogva megállt, a következő pillanatban meg jött a gazda, megfogta a kutyát, és leüvöltötte a fejem, hogy hogy voltam képes erre. Mondtam, hogy nekiment volna az enyémnek (még akkor is morgott rá, csak a gazda szerencsére fogta a nyakörvét), na akkor meg előadta, hogy jaj, hát Prüntyőke nem olyan.
Hogyne.
Abban a pillanatban ment el mellettem egy öreg bácsi, na akkor a kutya kitépte magát a gazda kezéből, és nekiment a bácsi kutyájának.
Nem olyan, dehogy.
Még percekig veszekedett a két férfi, mi meg csendben elosontunk.
Bocsi a kisregényért, csak jelezném, hogy egy 14-15 éves gyerek már nem olyan magatehetetlen.
A minap egy 12 éves forma kislány bejött a futtatóba egy terelőkutyával. A kutya elkezdett csipkelődni, az enyémet is megcsípte fenéken, mire az enyém odakapott neki (nem harapott, csak odakapott). Na erre a terelőkutya szó szerint nekitámadt az enyémnek és elkezdte tépni, nem állt meg egy harapásnál, a gyerek csak visítozott, nekem kellett szétszednem a két kutyát, az ő kutyája még meg is harapott engem.
Másik sztori. 10 év körüli kisfiú bejött a futtatóra valami bichon jellegű kutyussal, a kutya elég jól viselkedett, de a gyerek összevissza tapicskolta a többi kutyát, visítozott, futkosott, többször rá kellett szólnunk, anyu-apu sehol...
A kutyája meg összezörrent egy nagyobb kutyával, nem tudom melyik kezdte, de a kicsit NEKÜNK, TÖBBI GAZDINAK kellett bevédeni a nagyobb kutyától mert a kisfiú csak állt és nézett.
Na ezért.
Értelmesebb szülő a tyutyimutyi kölykére nem bízza rá a kutyát. Tacskót se lenne szabad, de egy nagyobb kaliberű kutyát meg pláne.
Mondjuk a felnőttek se különbek néha...
Utolsó, én elhiszem, hogy vannak olyanok, akik nem tudnák kezelni az ilyen helyzeteket, például te.
De ne általánosíts. Volt már ilyenre példa, és tudtam kezelni. Lehet, hogy nem szakszerűen, lehet, hogy a támadó kutyának nem túl előnyösen, de tudtam.
Engem megtanítottak rá, mit csináljunk ilyen helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!