Mit tegyek, ha a kutya utálja a gyerekeket?
10-12 év körüli szuka, előéletéről semmit sem tudok, 2 hónapja van velem.
Férfiakkal, nőkkel, más kutyákkal semmi baja sincsen, meg a viselkedésével úgy általánosságban sem, ezen kívül. Nálam nincs gyerek, de észrevettem, hogy hevesen támadja őket, ha pl. játszó gyerekek mellett megyünk el. Persze, próbálom kikerülni őket, de a jó idő miatt egyre nehezebb, mindenhol ott vannak. A kutya persze pórázon. De így is előfordult, hogy hirtelen odalépett hozzánk egy 8 év körüli kisfiú, kérdezés nélkül megsimogatta egyből, és persze megkapta.
Engem amúgy annyira nem zavar, mivel nincs gyerek,csak az ilyen hirtelen előálló, kivédhetetlen szituációkból nem akarok bajt. A családban, környezetemben sincs gyerek, akivel lehetne gyakorolni, idegen meg nyílván nem áldozza fel a gyerekét, hogy a kutya rajta keresztül szokhassa.
Sajnos semmit sem tudok az előéletéről, Illatos úti, de előfordulhat...
Igazából azt nem tudom, hogy erőltessem-e ezt a dolgot, vagy fogadjam el őt olyannak, amilyen. Meg lehet-e még változtatni ilyen idős korban, és ha igen, hogyan. Nem akarok balesetet.
Szerintem már nem fog menni, de semmi nem elképzelhetetlen.
Én is valószínűnek tartom, hogy rossz tapasztalata van gyerekekkel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak zsákmánynak tekinti őket. Használjátok a szájkosarat, hogy kivédjétek a hasonló baleseteket, mert lesz olyan szülő, aki feljelent ezért, holott az ő feladata lenne, hogy a saját gyerekét megtanítsa arra, hogy kérdezze meg, szabad e simogatni, vagy a közelébe menni.
Egy 9 kg-s keverék, talán spániel keverék lehet. A családban én vagyok a "gyerek", de már nem vagyok gyerek :), csak a szüleim vannak, meg három idősebb testvérem, a bátyámnak van egy 16 éves fia, a nővéreimnek nincsenek még gyerekeik. A bátyám fiával semmi baja. Nem tudom, kit lehetne felkérni a szoktatásra...de én is ezen gondolkodtam, csak gondolom senki nem szívesen ajánlja fel a gyerekét.
Szájkosarat ha nem muszáj, nem akarok rátenni, a kerületben úgy tudom, csak 50 cm feletti keverékekre és bizonyos fajtákra kell. Inkább kerülgetjük a gyerekeket. Ő amúgy magától nem menne oda senkihez.
Legyél résen, és szólj rá a gyerekekre. Ha elveszi idegentől a jutalomfalatot, akkor mondd meg nekik, hogy adhatnak neki egyet, de csak ha nyugodtan, normálisan viselkednek, és nem nyúkálnak. Ha elmagyarázod, hogy ezzel segítenek a kutyának, biztos szívesen belemennek, és mindenki jól jár :) Simogatniuk nem is kell, legyen elég egyelőre ennyi.
Ha meg nem sikerül elkerülni és odakap, tessék elmagyarázni a kutyának, hogy ilyet nem csinálunk. A 10 év nem lehet kifogás, ha még amúgy szellemileg friss a kutya.
Vannak iskolák,óvodák és a kerítés mellett menj el.Ilyen jó időben sokszor kint vannak az udvaron és kerítés mellett szokhatná őket.
De amúgy tényleg tiltani kell a kutyának a rossz viselkedést,amit nehéz mert 10 éve berögzülhetett a gyerekek iránti utálat vagy félelem. A közeledő gyerekekre meg rá kell szólni,hogy harapós és nem szabad hozzá nyúlni.
A jutifalatos dolog is jó ötlet.
Én kutyám sem rajong a gyerekekért.Nálunk a rokonságban vannak kisebb gyerekek így eleinte elmagyaráztam nekik,hogy viselkedünk a kutya közelébe illetve adtam jutifalatot a kezükbe amit óvatosan oda nyújthattak neki.A kutyám haspók és ha egyszer vkitől kap vmit akkor az pajtás lesz :D szóval ebből a szempontból vele egyszerű.Talán próbáld ki ezt a módszert.
Köszi, a helyzetet nehezíti, hogy már egyáltalán nem hall semmit (lehet, hogy idősebb, mint 10-12, nem tudni), így elengedni csak nagyon biztonságos, forgalomtól elzárt helyen tudom. A lakásunk környéke nem ilyen.:(
De köszi a tippeket, gondolkodom rajtuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!