Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felelőtlen vagyok? Mit tegyek...

Felelőtlen vagyok? Mit tegyek abban az esetben, hogy a feleségem ki nem állhatja?

Figyelt kérdés

hat hónapos american staffordshire terrierünk van.

7 éves kislányom, 12 éves fiam.

veszélyes lehet rájuk?

hogyan puhítsam feleségemet, hogy ne féljen a kutyátol?

rendkívűl jámbor, gyermekeimhez hozzá nem nyulna.

2010. febr. 4. 12:31
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
0%
Senkire ne lehet rákényszeríteni hogy szeressen egy állatot.És ha fél attól nem fog kevésbé félni, hogy mondogatják neki, hogy nem kell félni, nem bánt
2010. febr. 4. 14:32
 32/52 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ne te vidd a kutyát suliba, hanem az asszonyt írasd be a kutyával egy jó iskolába! Ezzel ő is megtanulja kezelni a kutyát, felelősséget fog érezni iránta, nem háríthat mindent rád, ha a kutya rosszul viselkedik, stb...

Amúgy meg érezd magad leb@szva, mert állatot csak úgy viszünk be egy családba, ha mindenki egyetért vele!

2010. febr. 4. 14:34
 33/52 anonim ***** válasza:
61%

vannak emberek, akik igenis félnek a kutyától.

most kellene megértened ,kedves gazdi, hogy a kutya sorrendben az 5-dik kellene ,hogy legyen a családban.

1 te ;2 anyu ;3 fiú ;4 kislány; 5 kutya .

mivel az asszony nem fogadja el, a kutya érzi és reagál rá.

és napról -napra erősebb kutya lesz, aki megpróbál előrébb jutni a ranglétrán , ( gyereket azért harap meg a család kedvenc kutyája, mert a gyerek előtt van a rangsorban és úgy gondolja, hogy az ő ( kutya ) feladata a rendreutasítása :)

meg kell tanulni bánni a kutyával, főleg egy külsőre sokaknak félelmetesnek tűnő ( bár szelíd és jó )staffival.

a kutya később dominánssá akar majd válni,hiszen a fajtára jellemző !

sajnos , valóban veszélyessé válhat mivel a család többi tagja nem domináns számára, te ,lehetsz vezér, csak utánad " a kutya a második ".

egygazdás kutyáknál gyakori jelenség.

javaslom , minden kutyaiskolai foglalkozásra vidd el az egész családot, mert :

1 vagy megtanulnak bánni a kutyával , és OK !

2 vagy nem , és akkor később baj lehet belőle !!!

a veszélyesnek tartott ebek pl: pitbull, staffi, amerikai buldog, stb . nem azért veszélyes mert nagy .

azért mert domináns fajták akiket arra tenyésztettek !

ezért kell külföldön szájkosárral sétáltatni őket, míg egy dogot nem !

2010. febr. 4. 14:53
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

sokan írjátok, hogy senkit nem lehet rákényszeríteni, hogy szeresse az állatot, kutyát. Csak hogy arra sem, hogy ne szeresse. Én pl. Nem tudnám elképzelni az életem állat nélkül. Szerencsére ezt a párválasztásnál figyelembe vettem.

Sajnálom, hogy a kérdezőnek így alakult.

Ott a gyerekek is szeretik, ő is egyedül az asszonyka nem.

2010. febr. 4. 15:34
 35/52 anonim ***** válasza:

Az a kérdező sara hogy erről(kutya kérdésről) nem beszéltek mielőtt összekötötték az életüket.

Persze lehet hogy akkor ez nem is volt annyira fontos ;)

2010. febr. 4. 15:42
 36/52 A kérdező kommentje:

A veszélyes fajtákkal ne foglalkozzunk, mert egy tacskó is tud veszélyes lenni.

szegény kutyámat ne bántsátok. beszéltem az asszonnyal. leeht hogy elfogadja az ebet.

2010. febr. 4. 20:36
 37/52 anonim ***** válasza:
Van egy amerikai buldog + staffordshier terrier keverékem, édesanyám félt a kutyától mikor idekerült, de miattam belement, most odáig fajultak a dolgok, hogy ha választani kellene hogy a kutya vagy én, elég nagy sz..ban lennék szerintem:DDD. Az asszony is imádni fogja a kutyát, csak idő kell neki:), és ha valaki azt mondja hogy veszélyes az nem tudja mit beszél, imádja a családját, de ha kell meg is védi őket.
2010. febr. 4. 20:45
 38/52 anonim ***** válasza:

veszélyes fajták = a törvény által veszélyesnek ítélt kutyafajták . ez M.O : a pitbull, a staffi stb

Ausztriában, Németországban 13 kutyafajtát tartanak HIVATALOSAN veszélyesnek ,azaz KÖTELEZŐ A SZÁJKOSÁR HASZNÁLATA közterületen való sétánál !!

lényegtelen ,hogy a kutyád most szelíd és aranyos, mert kölyök.

a nevelése miatt lesz a kutya jó-vagy rossz.

senkit sem érdekel, hogy milyen édes kölyök VOLT , ha később rosszul reagál bármely dologra .

és a fajtára jellemzően : félelmében harap , nem támadó szándékkal !

a felelősség a tiéd, ha az asszony nem akarja megérteni, és mégis marad a kutya , a bajok később komolyak lesznek .

megoldás: a nejed kutyáktól való félelmét legyőzni , és bevonni a kutya napi tanításába.

sok sikert.

2010. febr. 5. 12:35
 39/52 A kérdező kommentje:

Nagynehezen elfogadja, mert már féléve tűri. XD

az a nagy baj, hogy ha a kutya érdeklődik, esetleg megszaglássza egy tál kajával a kezében, olyan vinnyogós hangon kezd el visítozni, hogy a kutya felspanol és ráugrik.

2010. febr. 5. 14:44
 40/52 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkinek köszönöm aki mellettem áll,aki nem annak csak annyit,hogy nem utálom az állatokat,csak szerintem lakásba nem való kutya.Több bútorunkat megrágott,büdös.állandóan felugrál,szaglászik én ezt nem szeretem!Ahogy nő egyre félelmetesebben néz ki.Egyszer levittem sétálni,de soha többé!
2010. febr. 5. 17:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!