Felelőtlen vagyok? Mit tegyek abban az esetben, hogy a feleségem ki nem állhatja?
hat hónapos american staffordshire terrierünk van.
7 éves kislányom, 12 éves fiam.
veszélyes lehet rájuk?
hogyan puhítsam feleségemet, hogy ne féljen a kutyátol?
rendkívűl jámbor, gyermekeimhez hozzá nem nyulna.
Szerintem ne te vidd a kutyát suliba, hanem az asszonyt írasd be a kutyával egy jó iskolába! Ezzel ő is megtanulja kezelni a kutyát, felelősséget fog érezni iránta, nem háríthat mindent rád, ha a kutya rosszul viselkedik, stb...
Amúgy meg érezd magad leb@szva, mert állatot csak úgy viszünk be egy családba, ha mindenki egyetért vele!
vannak emberek, akik igenis félnek a kutyától.
most kellene megértened ,kedves gazdi, hogy a kutya sorrendben az 5-dik kellene ,hogy legyen a családban.
1 te ;2 anyu ;3 fiú ;4 kislány; 5 kutya .
mivel az asszony nem fogadja el, a kutya érzi és reagál rá.
és napról -napra erősebb kutya lesz, aki megpróbál előrébb jutni a ranglétrán , ( gyereket azért harap meg a család kedvenc kutyája, mert a gyerek előtt van a rangsorban és úgy gondolja, hogy az ő ( kutya ) feladata a rendreutasítása :)
meg kell tanulni bánni a kutyával, főleg egy külsőre sokaknak félelmetesnek tűnő ( bár szelíd és jó )staffival.
a kutya később dominánssá akar majd válni,hiszen a fajtára jellemző !
sajnos , valóban veszélyessé válhat mivel a család többi tagja nem domináns számára, te ,lehetsz vezér, csak utánad " a kutya a második ".
egygazdás kutyáknál gyakori jelenség.
javaslom , minden kutyaiskolai foglalkozásra vidd el az egész családot, mert :
1 vagy megtanulnak bánni a kutyával , és OK !
2 vagy nem , és akkor később baj lehet belőle !!!
a veszélyesnek tartott ebek pl: pitbull, staffi, amerikai buldog, stb . nem azért veszélyes mert nagy .
azért mert domináns fajták akiket arra tenyésztettek !
ezért kell külföldön szájkosárral sétáltatni őket, míg egy dogot nem !
sokan írjátok, hogy senkit nem lehet rákényszeríteni, hogy szeresse az állatot, kutyát. Csak hogy arra sem, hogy ne szeresse. Én pl. Nem tudnám elképzelni az életem állat nélkül. Szerencsére ezt a párválasztásnál figyelembe vettem.
Sajnálom, hogy a kérdezőnek így alakult.
Ott a gyerekek is szeretik, ő is egyedül az asszonyka nem.
Az a kérdező sara hogy erről(kutya kérdésről) nem beszéltek mielőtt összekötötték az életüket.
Persze lehet hogy akkor ez nem is volt annyira fontos ;)
A veszélyes fajtákkal ne foglalkozzunk, mert egy tacskó is tud veszélyes lenni.
szegény kutyámat ne bántsátok. beszéltem az asszonnyal. leeht hogy elfogadja az ebet.
veszélyes fajták = a törvény által veszélyesnek ítélt kutyafajták . ez M.O : a pitbull, a staffi stb
Ausztriában, Németországban 13 kutyafajtát tartanak HIVATALOSAN veszélyesnek ,azaz KÖTELEZŐ A SZÁJKOSÁR HASZNÁLATA közterületen való sétánál !!
lényegtelen ,hogy a kutyád most szelíd és aranyos, mert kölyök.
a nevelése miatt lesz a kutya jó-vagy rossz.
senkit sem érdekel, hogy milyen édes kölyök VOLT , ha később rosszul reagál bármely dologra .
és a fajtára jellemzően : félelmében harap , nem támadó szándékkal !
a felelősség a tiéd, ha az asszony nem akarja megérteni, és mégis marad a kutya , a bajok később komolyak lesznek .
megoldás: a nejed kutyáktól való félelmét legyőzni , és bevonni a kutya napi tanításába.
sok sikert.
Nagynehezen elfogadja, mert már féléve tűri. XD
az a nagy baj, hogy ha a kutya érdeklődik, esetleg megszaglássza egy tál kajával a kezében, olyan vinnyogós hangon kezd el visítozni, hogy a kutya felspanol és ráugrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!