Melyik a jobb? Van egy 13 éves gyerekem és feleségem. Házőrzőt szeretnénk csak az a kérdés hogy 2 puli vagy a kaukázusi a jobb házőrző. A gyerekem fél a vadabb kutyáktól. Ilyen szempont alapján melyik a jobb.
Szerintem a kazukázi a jobb, ha jó tenyésztőtől veszitek a kölyköt, és nagy gondot fordítotok a nevelésére.
A németjuhász nem jön szóba nálatok?
Az is kérdés, szeretitek-e a csendet.
Míg egy kaukázusi jó esetben "rongyként" fekszik egész nap és csak akkor ugat, ha valóban szükséges, addig a puli (főleg kettő!!) elég nagy hangzavart tud okozni a magas hangú ugatásával.
A kaukázusi egy nagyon nagy maci lesz ha jól nevelitek. Egy édes kis kezes plüssmaci,agyerek imádni fogja :D Nagyon sok mindent eltűr a gyerekeknek de csak ha biztos kézzel és következetesen van nevelve. (Láttam már olyan kaut akit vasvillával etettek,mert félrenevelték és nekiment a saját gazdájának is...)
És melleseleg már magával a termetével is tökéletesen "őrzi a házat". Szerintem jobb választás mint a puli.
Volt kaukázusim,sajnos elpusztult:(Máig elkap a sírás ha eszembejut.Csodálatos kutyák,ha JÓL VANNAK NEVELVE,és JÓ HELYRŐL VESZED.Szóval mindenképp tenyésztőtől vedd, ha a fajta mellett döntesz.Szereti a gyerekeket,de ne hagyd őket felügyelet nélkül.Nem csak kaukázusival,hanem semmilyen kutyával nem hagyjuk egyedül a gyereket!Konok ,önfejű kutya,de remek házőrző,és megfelelő nevelés mellett nagyon kezes!A kinézete rémisztő ,az ugatását inkább mármár üvöltésnek mondanám,szóval be nem megy tőle senki az biztos.Ha kezdők vagytok,akkor kutyaiskola ajánlott.
18/L
Ha ilyen a kutyu, biztos nem megy be senki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!