Border collie, mudi vagy puli?
Köszi a választ:)
Naponta kb mennyit foglalkozol vele?
Ha a külsőt nézzük nekem a inkább a mudi jön be, vagy a szürkés (nem tudom a színváltozat nevét) bc.
De személyesen én is pulit ismerek, nagyon imádnivaló, barátságos :)
Nekem mudim van. Sok múlik azon, melyik kennelből hozod a kutyát, ez mind a küllemet, mind pedig a jellemet, ösztönt is nagyban befolyásolja.
Szóval két nagyon különböző kennel mudi tulajdonosa egészen eltérő képet kaphat a mudiról.
Van a Fényes Mudi Klubnak viselkedéstesztje, szerintem ott érdemes az általában magas pontszámot elért kutyák kenneleit választani, mert nem nagy cucc az egész, és ott már tényleg gáz lehet, ha egy kutya közepes eredményt ér el.
Én nagyon elégedett vagyok a mudijaimmal.
Attól is függ, mire szeretnéd a kutyát. Pl én bordert csak sportra választanék, a mudi és a puli megfelelő egyedei kiváló sportkutyák lehetnek, de családi kutyának is nagyszerűek.
A mudi emberközpontú, bújós, kedves kutya. Fontos tudni a fajtáról, hogy van védőösztöne - ha leültök valahova, akkor 5 perc után már védi azt a kis területet.
Nagyon alkalmazkodó fajta. Nem szedi szét a lakást, ha vizsgaidőszakban kevesebbet tudsz vele foglalkozni.
Az ugatást az elején tisztázni kell, mikor lehet és mennyit, és lakásban sem lesz vele gond.
Nagyon érzékeny a gazda állapotára, rögtön levágja, ha feszült vagy bizonytalan.
Rettenetesen okos. Komolyan, ijesztő.
Szerintem a standardot közelítő mudik nagyon-nagyon szépek.
Köstönöm az eddigi válaszokat!:)
Hobbi szinten sportolnék vele (leginkább frizbire gondoltam) de családi kedvencnek veszem majd. Naponta kb 2-3 órát tudnék vele foglalkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!