Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kedves divatkutyasok, kutyusok...

Kedves divatkutyasok, kutyusokkal babazo gazdik! Szerintetek mennyi az egeszseges mennyisegu kutyaruha?

Figyelt kérdés

Ugy ertem, aki foleg ilyen yorki es hasonlo olebeket tart, szerintetek mennyi az a kutyaruha mennyiseg, amit ha megmutatsz egy ismeretlennek, nem nez bolondnak?!

En yorkis vagyok, kutyakent nevelem, de gyerekkent gondozom oket, azaz jolneveltek, tudnak trukkoket is, eleg egyszer rajuk szolni mindenert stb., de emellett agyban alszanak, fozok nekik es vannak ruhaik.

Nekem azt mondta egyik ismerosom, aki nem ert egyet az ilyen fajta kutyazassal, (o csak a lanc vegen tartott kaukazusinak dobja oda a tapot vagy a kenyeret), hogy mivel ez a fajta kicsi, funkcionalis okokbol telre egy kabat oke, max ketto, ha esetleg kell egy bunda es egy vekonyabb oszi kabat, meg egy pulcsi.

En full maskepp latom a vilagot ezekszerint. Mert en az utcan "divatkutyazok" is veluk a gyerekezes es a tanitas mellett, mert nekem nem mindegy, hogy egy rongy vagy valami "meno" van rajtuk. Tudom, ezt a fajta elkenyeztetest a gyereknel sem ajanljak, nemhogy kutyanal, nade a kutyam megse lesz bekepzelt azert, mert szebb ruhaja van, ez inkabb az en hobortom.

Szerintetek mennyi ruha kene egy yorkinak pl?

Ui: csak olyanok valaszoljanak, akik divatkutyasok/olebesek/gyerekkent kezelik a kutyaikat, mert akik nem igy gondolkodnak, azok a kerdes ertelmet sem latjak!

Koszonom

2014. dec. 14. 21:59
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ja meg hat nem mindet ruhara koltom. Viszem oket kutyas programokra, kozmetikaba, masszazsra, uszasra stb. Mem viccelek, ilyen szolgaltatasokat nem csak az emberek szoktak igenybe venni. Van kutyauszoda es hivatasos kutyamasszor is letezik.
2014. dec. 14. 23:15
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
Nekem rottim van, csórinak nincs egy szál ruhája sem, de most elolvasva a kérdést holnap tutira rendelek neki méretre szabott fehér téli bundát (persze nercből), kis térdéig érő csizmácskákat is krokodilbőrből, s váltónak dögös apró bakancsokat bélelve. Tényleg kérdező, a tiéd csak nem pucér tappancsokkal menetel a rideg földön, és sárban/hóban??? A lábbelikről nem írtál. Ja és persze vhol reklámoztak kutyaszolit, ki nem hagyná az óriásbébim :) Egyem meg :)
2014. dec. 14. 23:26
 13/24 A kérdező kommentje:
A parasztsagot tarts meg maradnak csicska.. En utalom a gyerekeket, de a kutyakat szeretem, ezert kutyat tartok es nem szulok. Lehet rohogni, de lennel a kutyam szerintem... Most en rohogok rajtad. :D
2014. dec. 15. 00:18
 14/24 anonim ***** válasza:
79%
De most komolyan... Fagyban, hidegben kell neki cipo is, lefagynak a mancsai, berepedezik a bore.
2014. dec. 15. 01:05
 15/24 anonim ***** válasza:
En is gyerekemnek tekintem a kutyamat, ettok fuggetlenul 0 darab kabatja van, nem alszik agyban. Van egy kendoje, de soha nem adom ra. Amig a kutyak nevelve vannak, elsosrban az o erdekeik vannak szemelott tartva (pl a rucik nem akadalyozzak oket a mozgasban, minosegi tapot kapnak nem pedig ossze-vissza nassoltatjak oket, te vagy a falkavezer stb) addig full mindegy a kutya szempontjabol, hogy hany darab ruhaja van, annyit tartassz otthon, amennyit akarsz. Van, aki azert is bolondnak nez, mert a kutya a lakasban van, szoval nem ahhoz kell igazodni, hogy mas mit gondol. Amig a kutyanak jo, addig azt csinalsz, amit akarsz.
2014. dec. 15. 04:45
 16/24 anonim ***** válasza:
Hozzateszem, hogy ha nekem ennyi felesleges penzem lenne, akkor valami olyan dologra koltenem, amit a kutya valoban ertekel, pl terelokutyakent terelni, a tobbit meg odaadnam menhelyeknek, nekik jobban kell. De a te penzed, arra koltod, amire akarod.
2014. dec. 15. 04:49
 17/24 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdésfelvető!

Tulajdonképpen abszolute nem zavar, hogy ki mit aggat a kutyájára attól függetlenül lehet rendes ember az illető:)

Yorkshire terrierem van, de nem divatkutyaként tartom, hanem a FAJTÁJÁNAK MEGFELELŐ nevelésben részesül....azért tudják-e az emberek, hogy mit takar egy terrier fajta? - ez csak amolyan költői kérdés volt.

1 pulóver

1 jó minőségű, víz- és szélálló kezeslábas

Rengeteget vagyunk kinn a levegőn, sokat kirándulunk, de csak 0 fok alatt kap bármilyen hacukát, mert nem fázós.

Azért azt leírni, hogy utálod a gyerekeket több mint neveletlenség....

2014. dec. 15. 10:52
 18/24 Kematox ***** válasza:
71%
A kutya nem játék baba, ne kínozd olyasmivel ami felesleges neki.
2014. dec. 15. 11:06
 19/24 neige ***** válasza:
67%

Azoknak, akiknek kistestű "társasági" kutyusa van, ajánlom a ruhát.Nálunk a havanesnek esőkabátja és egy meleg ruhája van.Különösen jól jön havas eső idején, mikor másfél órás séta után nem csöpög csóróból a víz.Amikor ismerőssel találkozunk az utcán, leállunk beszélgetni.Addig sem fázik -10 fokban.A gazdik többsége nem gondol bele, hogy amikor a mi hajas fejünk is fázik (vannak kutyák, akiknek nincsen, csak fedőszőrük!), akkor tán a kutya is fázhat.

A chihuahuánk fázós, neki kötött ruhája és egy esőkabátja van.

A staff egyenlőre nem igényelt téli felszerelést, de még nem is fagyott idén...

A "kutyacipős" válaszadónak felhívnám a figyelmét a praktikumra: amikor besózzák az utat BP-en, és a panelesek kimennek a kutyusaikkal, többen van cipő, mint ahányon nincs.Kireped a talpukon a bőr, mert kiszárad a sótól.Az eszkimók se divatból hordanak bundát..

Persze javaslom, hogy maradjunk ésszerű határokon belül.Gazdi inkább vigye agility-zni, mobility-zni, obedience-ezni a kutyust, ha van módja rá és biztosította a szükséges téli védelmet.

2014. dec. 15. 12:15
 20/24 anonim ***** válasza:

3as vagyok. Örülök hogy annyira jól neveltek a kutyáid hogy nem kell nekik póráz. Ha kutyafuttatóra megyünk vagy az erdőbe az enyémeken sincs póráz, viszont a városban nem kevés ember ijed meg mind a két kutyámtól és a konfliktus elkerülése miatt jobb ha van rajtuk póráz.

Volt az én kis kutyámnak is strasszos nyakörve (nyakörvet csak itthon hordanak) bele is akadt a bundájába, úgyhogy azon hamar túl is adtam.

A kutyacipő szerintem már felesleges, szerintem nem is szeretik a kutyák igaz még csak neten láttam róla videókat, élőben még nem.

Ha tényleg annyi felesleges pénzed van akkor vegyél egy 10kilós tápot és vidd be a menhelyre, én megtenném de nekem sajnos arra nincs felesleges pénzem.

2014. dec. 15. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!