Kedves divatkutyasok, kutyusokkal babazo gazdik! Szerintetek mennyi az egeszseges mennyisegu kutyaruha?
Ugy ertem, aki foleg ilyen yorki es hasonlo olebeket tart, szerintetek mennyi az a kutyaruha mennyiseg, amit ha megmutatsz egy ismeretlennek, nem nez bolondnak?!
En yorkis vagyok, kutyakent nevelem, de gyerekkent gondozom oket, azaz jolneveltek, tudnak trukkoket is, eleg egyszer rajuk szolni mindenert stb., de emellett agyban alszanak, fozok nekik es vannak ruhaik.
Nekem azt mondta egyik ismerosom, aki nem ert egyet az ilyen fajta kutyazassal, (o csak a lanc vegen tartott kaukazusinak dobja oda a tapot vagy a kenyeret), hogy mivel ez a fajta kicsi, funkcionalis okokbol telre egy kabat oke, max ketto, ha esetleg kell egy bunda es egy vekonyabb oszi kabat, meg egy pulcsi.
En full maskepp latom a vilagot ezekszerint. Mert en az utcan "divatkutyazok" is veluk a gyerekezes es a tanitas mellett, mert nekem nem mindegy, hogy egy rongy vagy valami "meno" van rajtuk. Tudom, ezt a fajta elkenyeztetest a gyereknel sem ajanljak, nemhogy kutyanal, nade a kutyam megse lesz bekepzelt azert, mert szebb ruhaja van, ez inkabb az en hobortom.
Szerintetek mennyi ruha kene egy yorkinak pl?
Ui: csak olyanok valaszoljanak, akik divatkutyasok/olebesek/gyerekkent kezelik a kutyaikat, mert akik nem igy gondolkodnak, azok a kerdes ertelmet sem latjak!
Koszonom
Az en kis babamnak 10 db rucija van, evszakoktol fuggoen varialhatoak, a kedvence egy kotott pulcsi, amit sajat kezuleg keszitettem neki.
Viszont a keresedtol eltertem, ugyanis staffym van, ket eves kis ciculibaba. Tiszteletben tartom, hogy o kutya,de sokszor meg o is azt hiszi magarol, hogy o egy kisgyerek.
Egy labradorom van (neki ugye nem kell ruha) és egy havanese keverékem. Neki van 2 télikabátja, 3 hámja, és egy hám nyárra amikor fürödni visszük őket és könnyen ki tudom emelni a vízből. Gyönyörű bundája van, járok vele kutyafodrászhoz is, ami nem kevés pénz. Szerintem ennyi bőven elég is. Egyetlen dolog amit nem bírok megállni a csattok, mert imádom felcsatolni a kis 'haját'.
Szerintem egy yorkinak is elég 2 kabát, pár hám és talán őszre valami kis kabátka.
"kutyusokkal babázó gazdik"
Ez komoly?!
Nem divatozok, de kérdezted, hogy mennyi ruha kell egy yorkinak?
Szerintem egy, maximum kettő. Egy meleg vízálló, meg egy vékony vízálló. Emellett vehetsz neki százat, millió színben és formában, de a kutyának ezekre van szükségre, többre nem. Nekem nem fáj, ha valaki öltözteti a kutyáját, amíg bohócot nem csinál belőle olyan cuccokkal, amikre a kutyának nemhogy semmi szüksége nincs, de még kényelmetlenek is.
Nekem 20 kilósom van, de el bírnék rajta viselni valami jófajta meleg, vízálló kabátot és ha már veszek, nyilván nézzen ki szuperül, ezzel szerintem nincs baj. Ha valakinek az a hobbija, hogy két szekrénye tele van kutyás cuccokkal, ám legyen, csak a kutyája maradjon normális és boldog mellette.
Nekem egy kedves 15 kilós "kis" korcsom van, a legkorcsabb korcs, nagyon cuki :) Neki össz-vissz 1 kabátja van, ez a téli és az esőkabát is egyben.
A kutya fekete, a kabát szürke. Van két nyakörve, az egyik rikító narancssárga, hogy legyen rajta valami feltűnő ha sötétben viszem és egy bagoly mintás.
Én úgy vagyok vele, hogy jó minőségű, kényelmes ruha kell egy kutyának (már ha egyáltalán ténylegesen kell). Persze nézzen is ki valahogy, de túlzásokba esni se kell (strasszkő, leopárd minta, prémes kapucni), mert akkor kedves babázó kutyagazdik, bohócot csináltok magatokból, de legfőképpen a kutyátokból, és utóbbi sokkal szomorúbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!