Mennyi idő míg felépül a kiskutyám, megsérült a mozgólépcsőn és nagyon aggódom?
Nem hallottál még róla, hogy kutyát - főleg ölebet - a mozgólépcsőn ölbe kell venni, mert le is tépheti a mancsait? Hány kutyanevelési könyvet olvastál, mielőtt megvetted azt a kutyát?
Egyébként az állatorvostól kellett volna megkérdezned, ugyanis ő látta a sebet, ő látta el, varrta be, és ő ért hozzá. Jól járt szegény kicsike, hogy megmaradtak a mancsai, és "csak" varrni kellett.
1.Kutyával nem kölekedünk mozgólépcsőn, csak ha feltétlenül szükséges és kikerülhetetlen.
2.Egy kutyát mindíg kézben viszünk a mozgólépcsőn, akár 4 kg, akár 50 kg.
3.Ha "a doki szerint nem lesz baja", akkor mi honnan tudjuk, hogy mennyi idő, amíg felépül?
4.Remélem tanultál az esetből és legközelebb veszed a fáradtságot, hogy ölben vidd, ugyanis így szerencsésnek mondhatjátok magatokat. Hallottam már olyan, hogy kutyának leszakította a lábujjait a mozgólépcső és egy életre lenyomorodott...
Szegény kiskutya! Hány kiló, hogy nem bírtad felelmelni?? Nekem volt egy német juhászom, közel 40 kg. Gyakran utaztunk a metron, de - akkor még - kamasz lány létemre MINDIG a karomban tartottam a mozgólépcsőn, vagy ha nem volt lezárva, az üzemen kívüli mozgólépcsőn sétáltunk le/fel (persze az ügyeletes engedélyével).
Ez is olyasmi, amit meg kell tanulni. Máskor bátran kérdezd meg az állomáson az ügyeletest, ha nem bírod el a kutyádat Bár a kutyuskám/kiskutyám kifejezésből én kiskutyára tippelek, akkor viszont szégyeld magad mélységesen, hogy ilyen felelőtlen voltál! Inkább koszolódjon be az ember kabátja, minthogy megsérüljön a kutyája tappancsa!
Amúgy a varratokat nagyjából 10 nap múlva veszik ki, utána még néhány napig fokozottan kell vigyázni a sebre/hegre. Jobbulást a kutyádnak!
Az utolsónak igaza van, nekem is 50 kg-os kutyám van, nem szoktunk metrózni ha nem muszály, de mikor haza hoztam a menhelyről, akkor megkérdeztem a forgalmi ügyeleten, hogy lemehetünk e az álló (üzemen kívüli) mozgólépcsőn. Azt mondta hogy persze, és lesétáltam vele... Ha meg kis termetű, vagy kölyök, akkor meg egyértelmű hogy ölben kell vinni.
Amúgy barátnőm kutyájának meg a körmét tépte le a mozgólépcső, az ő kutyája kb 2 hét alatt meggyógyult úgy, hogy minden nap betadinba kellett mártogatni a lábát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!