Van egy 2 éves amerikai akita kutyám! Történt vele egy baleset aminek következtében a jobb hátsó lábáról letört az összes köröm és megsérült a lábán az ujjpárna! Nem nagyon tud ráállni! Orvoshoz nem vittem! Lehet ettől komolyabb baja vagy idővel begyógyul neki, mivel kezeljem??
El törhettek a lábujjai, vagy megrepedhettek a csonotk. A seb elfertőződhet, a csontok rosszul forrhatnak össze. Mindenkéépen el kell vini szakemberhez (állatorvoshoz). Ha elfertőződik a sebe, akár az is megtörténhet, hogy a későbbiekben amputálni kell a lábát. Ez nem játék. Vidd el szerencsétlen kutyust egy orvoshoz.
2010. aug. 21. 10:07
2/26 anonim válasza:
HÁT AKKOR VIGYED ORVOSHOZ!! MINDENKÉPPEN MEG KELL VELE NÉZETNI!!! EL IS FERTŐZHET...!!!
TE NAGYON OKOS!
2010. aug. 21. 10:07
3/26 anonim válasza:
Megtudhatnám mért nem viheted orvoshoz?
2010. aug. 21. 10:09
4/26 anonim válasza:
remélem téged sem visznek dokihoz, ha megsérülsz, hanem hagynak szenvedni :S
2010. aug. 21. 10:11
5/26 anonim válasza:
Vidd el, mert ha rosszul forr össze lehet, hogy nem tudja majd SOHA TÖBBET használni a lábát, zavarni fogja és le kell vágni.(Volt már példa ilyenre sajna) No persze nem minden esetben, de megtörténhet ez is. Gondold el most, hogy fájhat annaka szegény kutyának! Erre nem gondoltál? Tört már el valamid? Fájt? Mit szólnál hozzá ha nem látnának el és ferde végtaggal kéne élned? És addig míg meg nem gyógyul az fáj.
Nem rosszból mondom csak érezz együtt a kutyusoddal! Ő nem tudja magát ellátni. Kérj részletfizetést az állatorvostól ha más nincs, de ne hagyd szenvedni szegényt!
2010. aug. 21. 10:13
6/26 A kérdező kommentje:
Fertőtlenítettem neki! A lába nincs eltörve!
2010. aug. 21. 10:29
7/26 anonim válasza:
honnan veszed, hogy nincs eltörve a lába, röntgenszemed van?
amúgy sem értem, hogy veszel egy több százezres kutyát és sajnálod a kezeltetésére azt az 5ezrest????,
2010. aug. 21. 10:34
8/26 anonim válasza:
Nem biztos, hogy a házi fertőtlenítés használ. Még a legjobb orvosi rendelőkben, a legjobb orvosakkal, a legobb orvosi felszerelések mellett is megtörténik, hogy nem sikerül időben és kellőképpen fertőtleníteni egy sebet és végül amputáció a vége. Szóval nem betadinozni kellene, hanem sűrgősen orvoshoz vinni a kutyát, mégiscsak ők a szakmebrek. Nem kellene otthon kísérletezni szerencsétlen kutyával. Vidd orvoshoz!
2010. aug. 21. 10:43
9/26 anonim válasza:
10:13-as vagyok!
ok tételezzük fel nincs elörve, de akkor is megsérült. Ha elfertőzödik annak súlyos következményei lehetnek.
2010. aug. 21. 10:48
10/26 anonim válasza:
Szerintem elkéne vinni az orvoshoz nehogy nagyobb baja legyen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!